Razmatra se novo ublažavanje mjera, otvaranje kafića u zadnjoj fazi

Datum objave: 27.04.2020   Broj čitanja: 1488
Znatno veći broj oporavljenih od broja zaraženih raduje te može dovesti do daljnjih ublažavanja poduzetih mjera na suzbijanju pandemije koronavirusa, rečeno je na konferenciji za medije zdravstvenih radnika iz Federalnog stožera civilne zaštite.
Razmatra se novo ublažavanje mjera, otvaranje kafića u zadnjoj fazi

 

Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravlje, kaže kako su mjere ublažene, ali je bitno da se ostane u percepciji da ovo nije kraj, nego da ublažavanje mjera treba imati daljnje rezultate. - Ključno je pridržavati se mjera, nošenja maske, rukavica, držanja distance. Ako ispoštujemo ovaj trend, mislim da bismo u narednom razdoblju mogli nastaviti ublažavanje mjera - najavio je on.

 

Mjere će se donositi i ublažavati i dalje u razdoblju od 14 dana, dodao je, razlog je epidemiološko praćenje njihovih rezultata.

 

"Pratimo mjere u susjedstvu i bit će dosta harmonizacije s njima", izjavio je Čerkez te dodao kako sve ovo zahtijeva disciplinu, posebno kad počnemo vraćati u rad trgovine, salone, a naročito kad se u posljednjoj fazi budu vraćali u rad ugostiteljski objekti.

Čerkez je kazao kako ublažavanje mjera u Federaciji BiH ne ugrožava građane u Republici Srpskoj, već da su sve mjere slične onima koje vrijede u zemljama EU, posebno susjednoj Hrvatskoj.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Za Iku28.04.2020 01:20 sati
    Reci koji kafic ljubi te brat... samo da na jednu pivu od zene uteknem
  • Iko27.04.2020 14:25 sati
    Zanimljivo mi je vidjeti da je jedan manji caffe na Boboški otvoren, jeli to netko od ugostitelja iznad zakona i trenutnih mjera?!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio