HDZ BiH pozvao SDA da prestane izazivati političke sukobe u vrijeme krize

Datum objave: 28.04.2020   Broj čitanja: 104
HDZ BiH pozvao je SDA "na prestanak uvredljivih i neutemeljenih optužbi na račun ministra financija i riznice BiH i zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara Vjekoslava Bevandu".
HDZ BiH pozvao SDA da prestane izazivati političke sukobe u vrijeme krize


U priopćenju za javnost HDZ-a BiH navodi se kako se SDA u vrijeme krize odlučila na "poticanje bespotrebnih političkih sukoba na temelju provokacija i destabilizacije za kratkoročnu političku dobit".

 

"Pozivamo ministre iz reda SDA, koji ne žele podržati odluku Vijeća ministara, na suzdržavanje od pozivanja na vaninstitucionalna rješenja kao i na suzdržavanje od pozivanja na djelovanje izvan okvira zakona i Ustava.

 

Optuživati političke partnere u vlasti za opstrukcije koje ministri SDA sami provode, ozbiljno je narušavanje politike dijaloga, koja je prijeko potrebna za što brži izlazak iz trenutne krize i nastavak na radu ka europskoj BiH", poručili su iz HDZ-a BiH.

 

HDZ BiH smatra kako SDA mora preuzeti odgovornost te demonstrirati "korektnu političku suradnju s partnerima u vlasti i svojim sudjelovanjem, a ne politikanstvom, doprinijeti prevladavanju krize".

 

"HDZ BiH stoga odlučno poziva SDA na susprezanje od opstrukcija napretka Bosne i Hercegovine, na uvažavanje svih razina vlasti Bosne i Hercegovine, kao i na poštivanje legitimnih političkih predstavnika s kojima treba sukreirati rješenja za stabilnu i naprednu domovinu BiH", stoji na kraju priopćenja za javnost HDZ-a BiH.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio