Naredba! I u ZHŽ stižu respiratori koje je uvezao malinar

Datum objave: 29.04.2020   Broj čitanja: 586
Federalni stožer civilne zaštite naredio je Federalnoj upravi civilne zaštite (tko tu kome naređuje, nikom nije jasno, ali ovako stoji u priopćenju) da podijeli 80 invazivnih respiratora koji su kupljeni preko malinara Fikreta Hodžića koji je, dok nije poljoprivrednik, TV voditelj u slobodno vrijeme.
Naredba! I u ZHŽ stižu respiratori koje je uvezao malinar

 

Preostalih 20 biti će podijeljeno kada dođu. Ovo se događa unatoč činjenici da istragu u vezi s brojnim nepravilnostima koje su izbile na površinu uveliko provode Tužiteljstvo Sarajevske županije i SIPA.

 

Inače, ugovor su za kupovinu spornih 100 kineskih respiratora, od kojih je za sada stiglo 80, potpisali Fikret Hodžić direktor obiteljskog gazdinstva "FH Srebrena malina" i Fahrudin Solak direktor Federalne uprave civilne zaštite.

 

Prema današnjoj naredbi, po 10 respiratora će biti uručeno Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, 12 Unsko-sanskoj županiji, osam Hercegovačko-neretvanskoj, šest Tuzlanskoj, po pet Zeničko-dobojskoj, Srednjobasanskoj i Kantonu Sarajevo, po tri Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji, dva Posavskoj i jedan respirator ide u Goražde.

 

Večera se prvi put o svemu oglasio i Solak, prvi čovjek Civilne zaštite FBiH o čijim se kriminalnim aktivnostima govori već godinama, međutim pod zaštitom SDA nikad se o tim aktivnostima nije povela institucionalna rasprava. Solak je pak optužio medije da iznose neobjektivne i krive navode.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio