ZHŽ: Poznat datum početka rada obrtnika i trgovina na malo i veliko kojima je zabranjen rad

Datum objave: 29.04.2020   Broj čitanja: 1307
Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke izvjestio kako nijedna jučer testirana osoba nije bila pozitivna na prisustvo korona virusa.
ZHŽ: Poznat datum početka rada obrtnika i trgovina na malo i veliko kojima je zabranjen rad


Do sada je u Županiji Zapadnohercegovačkoj 76 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 59 osoba, 13 iz Gruda i 4 osobe iz Posušja. U samoizolaciji se trenutno nalazi 383 osobe, a do sada je oporavljena 31 osoba.


Stožer civilne zaštite ŽZH sutra će na sjednici raspravljati o usklađivanju svojih Zapovijedi sa Zapovijedima koje je tijekom dana donio Federalni stožer, a tiču se zabrane kretanja od 1. do 3. svibnja i dopuštenja za rad obrtnicima, trgovinama na veliko i malo.


Predloženo je da početak rada obrtnika, trgovina na malo i veliko kojima trenutno nije dopušten rad bude dozvoljen od 4. svibnja kako bi bili u mogućnosti prilagoditi se novonastalim uvjetima rada.


Jedna od predloženih točaka sutrašnje sjednice je i Zapovijed Upravi za inspekcijske poslove ŽZH da izvrše maksimalne napore u nadzoru provođenja epidemiloških mjera kao što je nošenje maske, vizira, šala ili slično, održavanje razmaka i svih drugih propisanih epidemioloških mjera kako bi se rizik obolijevanja smanjio na najmanju moguću mjeru.


Prema prijedlogu biti će naložen i pojačan nadzor rada objekata koji ne posjeduju valjane dozvole za rad ili nemaju prijavljenu djelatnost.

 

Stožer CZ ŽZH

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio