Imotski nosi ''laskavu titulu'' grada koji najviše brine za obitelj i djecu

Datum objave: 30.04.2020   Broj čitanja: 319
Dalmatinska zagora, barem u poticajima prema mladim obiteljima nije 'škrta', jer mnogi su upozoravali kako je baš to područje bilo posebno pogođeno iseljavanjem.
Imotski nosi ''laskavu titulu'' grada koji najviše brine za obitelj i djecu


Iako su u vrijeme pandemije pozitivne teme pale 'u drugi plan' jedna nadasve lijepa vijest lansirala je Imotski na vrh karte Hrvatske.

 

Naime, u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pobrojali su sve demografske mjere koje se provode u jedinicama lokalne samouprave i došli do podatka kako za prvo rođeno dijete u Imotskom daju 10 tisuća kuna. Isto toliko predviđeno je u Opatiji, a polovicu tog iznosa dijele još tri dalmatinska mjesta - Vis, Vrlika i Stari Grad, prenosi Dalmacijanews.hr

 

Dalmatinska zagora, barem u poticajima prema mladim obiteljima nije 'škrta', jer mnogi su upozoravali kako je baš to područje bilo posebno pogođeno iseljavanjem.

 

- Naš rad i takve mjere već su polučile rezultate, a mojim suradnicima i meni od početka mandata prioritet je baš demografija. Napravili smo model za kojega se pokazalo da je dobar. Ustrajat ćemo na provedbi dosadašnjih mjera i na njihovoj nadogradnji, kaže nam Ivan Budalić, gradonačelnik Imotskog, grada koji se uz bogatu baštinu može pohvaliti i s mjerama kojima mlade obitelji itekako ostaju ondje.

 

Osim u demografiji Imotski prednjači i u koronavirusu. Naime, cijela krajina ima tek 5 slučajeva zaraze od čega u Imotskom tek dva.

 

- Imotski je i u ovoj situaciji pokazao spremnost i ozbiljnost. Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga odmah je u funkciju stavio svoje operativne snage, a građani su jako ozbiljno shvatili sve ono što je Stožer propisao. Naravno, bez sugrađana ne bismo mogli imati ovako povoljnu epidemiološku situaciju pa im ovim putem zahvaljujem, govori Budalić koji dodaje i kako je Grad donio mnoštvo mjera pomoći građanima.

 

Između ostalog smanjili su plaće u gradskoj upravi i gradskim ustanovama za 20 posto, a zaustavili su i određene kapitalne investicije.
- U međuvremenu ćemo pratiti situaciju i sukladno onome što se događa donositi odluke. Spremni smo naravno na svaku situaciju, ali vjerujem kako će se epidemiološka situacija uskoro popraviti i kako će obrtnici i poduzetnici vrlo brzo ponovno pokrenuti poslovanje. Grad im je, naravno, u svemu tome partner. Osluškujemo njihove potrebe i pomoći ćemo im koliko god možemo, zaključuje gradonačelnik koji je s pravom ponosan na svoj grad i njegove sugrađane.

 

Dodajmo i kako je potpora u demografskom smislu za drugo dijele 20 tisuća kuna što je ovaj 'grad na gori' ponovno plasiralo na vrh među gradovima koji misle na obitelji. Brojke i riječi koje su za svaku pohvalu.

 

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio