MOSTAR: SIPA uhitila Ukrajinca

Datum objave: 30.04.2020   Broj čitanja: 367
Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada..
MOSTAR: SIPA uhitila Ukrajinca


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su u Mostaru uhapsili državljana Ukrajine, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iz članka 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine - Krijumčarenje ljudi.

 

Kako je priopćeno iz SIPA-e, postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e su u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, pretresli osumnjičenog i putničko motorno vozilo kojim je upravljao, te tom prilikom otkrili osam krijumčarenih osoba za koje je provjerama utvrđeno da su državljani Afganistana i Pakistana.

 

''U skladu sa člankom 66. Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno je oduzeto navedeno putničko motorno vozilo za koje postoje osnovana sumnja da je korišteno prilikom organizacije preijevoza migranata, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

 

Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, uz odgovarajući izvještaj, biti predano u nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine'', priopćeno je iz SIPA-e.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio