Parlament FBiH traži polaganje računa: Pokrenuta istraga o javnim nabavama FUCZ-a

Datum objave: 30.04.2020   Broj čitanja: 173
Povjerenstvo za sigurnost Zastupničkog doma Parlamenta FBiH pokreće istragu o radu Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u razdoblju od proglašenja stanja nesreće u FBiH od 16. ožujka 2020.
Parlament FBiH traži polaganje računa: Pokrenuta istraga o javnim nabavama FUCZ-a


Povjerenstvo za sigurnost stoga traži da FUCZ u roku od pet dana dostavi:

 

- informaciju o radu Civilne zaštite FBiH u razdoblju stanja nesreće

 

- detaljno izvješće o postupku svih nabava, a posebice medicinske opreme (testova, zaštitne opreme i respiratora)

 

- program zaštite i spašavanja od prirodnih nesreća u FBiH koji je na snazi, a nije stariji od 5 godina

 

Povjerenstvo će potom saslušati predstavnike Civilne zaštite te će odlučiti o daljnjim aktivnostima.

 

Također, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici koja je održana u Sarajevu, na prijedlog Aljoše Čampare zadužila Federalnu upravu civilne zaštite, federalne uprave i federalne upravne organizacije, te sva federalna ministarstva i druge federalne institucije da joj, najkasnije do 8. svibnja 2020. godine, dostave detaljne informacije, s popratnom dokumentacijom, o svim nabavama provedenim od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH, kao i kriterijima na osnovu kojih su izabrani dobavljači.

 

Ova federalna uprava je obvezana i da kontinuirano, sve dok je na snazi Odluka o proglašenju stanja nesreće prouzročene pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH, dostavlja Vladi Federacije BiH detaljne informacije o svim pojedinačnim nabavama koje provodi.

 

Federalna vlada pozvala je i niže razine vlasti da, na isti način, predoče informacije o svim nabavama provedenim za vrijeme trajanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19).

 

Vlada FBiH traži od oba doma Parlamenta FBiH zakazivanje sjednica na kojima će razmotriti sveobuhvatnu informaciju o aktivnostima Vlade Federacije BiH poduzetim za vrijeme od proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19), uključujući i informaciju o provedenim javnim nabavama, s prijedlogom mjera, koju će Vlada naknadno dostaviti.

 

Svi federalna tijela uprave, federalne upravne organizacije i federalne institucije su pozvani da sve provedene nabave postavljaju na svoje web-stranice, u cilju upoznavanja javnosti i transparentnosti provedenih postupaka.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio