Od ponedjeljka se život polako vraća u normalu! EVO TKO MOŽE RADITI

Datum objave: 30.04.2020   Broj čitanja: 556
Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove kazao je da od 1. svibnja ili, nakon što praznik rada prođe, kreće posao.
Od ponedjeljka se život polako vraća u normalu! EVO TKO MOŽE RADITI

 

Svoja vrata u vremenu pandemije koronavirusa, a s nadom da je prvi val iza nas i da se neće dogoditi nagli porast broja zaraženih, u ponedjeljak nakon praznika rada i vikenda otvaraju brojni obrtnici.

 

Kako dodaje za "Faktor" Ajdinović rad je dozvoljen i pijacama i tržnicama, stočnim pijacama, trgovinama prehrambenih proizvoda, trgovinama higijenskih proizvoda, ribarnicama, mesnicama, ljekarnama, poljoprivrednim ljekarnama, benzinskim crpkama, kioscima, pekarnicama, kemijskim čistionicama, specijaliziranim prodavnicama dječije opreme, prodavnicama hrane za životinje, prodavnicama građevinskog, vodovodnog i elektro materijala, higijenskih proizvoda, veledrogerijama, knjižarama, prodavnicama autodijelova, autoservisima i autopraonicama...

 

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove ističe da je i dalje na snazi zabrana rada tržnim ili shopping centrima, osim ljekarnama te prodavnicama prehrambenih i higijenskih proizvoda u tim centrima.

 

- Uz preporuke epidemiologa i dalje ostaju zatvoreni tržni centri, jer u zatvorenim prostorima postoji velika opasnost od širenja virusa. I dalje ne mogu raditi kina, muzeji, kazališta, umjetničke galerije, bazeni, sportski centri, teretane, spa i fitness centri, uključujući i teretane, diskoteke, kasina i sportske kladionice. Još uvijek je i na snazi naredba koja obustavlja pružanje usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija (restorani, ćevabdžinice, buregdžinice, pizzerije...). Kao i do sada, mogu raditi oni ugostiteljski objekti koji dostavljaju hranu – nastavlja Ajdinović.

 

Vlasnici objekata koji rade moraju osigurati i poštovati higijensko-epidemiološke mjere koje su im naložene i instrukcije o radu uz instrukcije za sprječavanje infekcija, a koje su dobili od Federalnog ministarstvo zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo.

 

- Tako je obavezno držanje distance od dva metra, nošenje maski i zaštitne opreme. Polako se mora život vraćati u BiH. Ekonomski tokovi i gospodarski moraju se vraćati. Jasno je Federalnom stožeru da rizik od koronavirusa i dalje postoji, ali ne možemo zaustaviti život i da to traje u nedogled. Krenuli smo kao i druge zemlje u okruženju popuštanjem mjera, ali nismo odstupili od sigurnosnog i epidimiološkog principa – kaže na kraju Ajdinović.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio