Kinski respiratori bi mogli biti bezvrijedni?!

Datum objave: 30.04.2020   Broj čitanja: 608
Na dokumentu od pet stranica liječnici su naveli kako vjeruju da uređaj uzrokuje teška zdravstvena oštećenja kod pacijenata te kako čak može dovesti do smrti..
Kinski respiratori bi mogli biti bezvrijedni?!


Doktori u Ujedinjenom Kraljevstvu zabrinuti su zbog 250 respiratora kupljenih u Kini te su pozvali nadležne da vrate ove uređaje ili izvrše zamjenu.

 

Medicinski eksperti iz zdravstvene organizacije ''Sandwell and West Birmingham NHS Trust'' upozorili su kako je model ''Shangrila 510'', proizveden od strane tvrtke ''Chinese firm Beijing Aeonmed Co. Ltd.'' uzrokovao značajna oštećenja kod pacijenata, uključujući i smrt, prilikom korištenja u bolnicama.

 

U pismu koje je podijelio NBC News, stariji liječnici otkrili su kako se zapravo radi o ventilatorima koji služe za pomoć prilikom disanja u ambulatnim kolima, a ne u bolnicama, a koji uz to imaju problem s opskrbom kisikom i ne mogu biti očišćeni kako treba.

 

Na dokumentu od pet stranica liječnici su naveli kako vjeruju da uređaj uzrokuje teška zdravstvena oštećenja kod pacijenata te kako čak može dovesti do smrti, prenosi Bljesak.info

 

''Bit ćemo sretni ako nadležni povuku i zamijenu ove respiratore sa uređajima koji su odgovarajući za intenzivnu njegu pacijenata'', rekli su liječnici.

 

Pritužbe su stigle nakon isporuke 300 kineskih respiratora koji su u UK stigli 4. travnja. Najveći problem predstavlja činjenica da nije poznati koliko ih je poslala tvrtka ''Beijing Aeonmed'' te koje su sve bolnice u UK primile upravo ove urađaje, a nepoznat je i podatak koliko su plaćeni.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio