Plenković: Ovo što je Milanović napravio nije dobro! Jandroković: On samo izaziva prijepore

Datum objave: 01.05.2020   Broj čitanja: 465
Nakon incidenta sa Zoranom Milanovićem i odlaskom s proslave operacije Bljesak u Okučanima oglasio se premijer Andrej Plenković.
Plenković: Ovo što je Milanović napravio nije dobro! Jandroković: On samo izaziva prijepore

 

Shvatio sam to da odlazi, razgovarali smo doslovno minutu. To je njegova odluka. Uvijek smo poštovali žrtvu hrvatskih branitelja pa nikada nećete od nas čuti da ploču s imenima branitelja se može baciti. Tako je i s onom pločom koja je premještena iz Jasenovca za što smatram da je dobro. Njegovo je pravo da ode, naša obveza je da ostanemo ovdje - kazao je Plenković pa se osvrnuo na Milanovićevu konstataciju kako je riječ o provokaciji.

 

- Svi koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje, pa tako i pripadnici HOS-a. Ono što su predsjednik Tuđman i hrvatska vojska učinili jest objedinjavanje svih hrvatskih snaga u službeni formalni sastav naše vojske i policije. Razlika koju radimo danas na ovom mjestu, na ovaj način, nije dobra. Dakle to što je predsjednik napravio. Jer ovdje smo došli da bismo odali počast tim ljudima i hrvatskoj slobodi. Nema mjesta provokacijama, a mi smo ovdje ne samo osobno nego i kao institucije države. I u tom kontekstu odajemo počast hrvatskim braniteljima - zaključio je premijer.

 

I predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, komentirao je incident u Okučanima. 

- Žao mi je zbog situacije, što je predsjednik napustio ovo mjesto. Mislim da to nije bilo u redu i nije bilo primjereno. Svojom je izjavom u Jasenovcu ponovno otvorio ideloške prijepore. Ovdje smo dužni pokazati poštovanje prema braniteljima, nije korektno ni fer prenositi odgovornost na organizatora - kazao je Jandroković i dodao:

 

- Razlike čuvajmo za neka druga mjesta. On je ničim izazvan u Jasenovcu neprimjereno govorio o braniteljima. Ne znam zašto ima potrebu otvarati ideološke prijepore koje smo imali u prošlosti. Odgovornost je na predsjedniku. Za mene je to činjenica.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio