Narod se opet okupio kod svojih crkvi, naša misija u ovoj fazi je završena

Datum objave: 03.05.2020   Broj čitanja: 1473
Dana 22. ožujka odradili smo prijenos prve svete mise iz crkve svete Kate u Grudama, kako bi u sve domove u doba pandemije koronavirusa donijeli Božju riječ.
Narod se opet okupio kod svojih crkvi, naša misija u ovoj fazi je završena


Nakon toga svake nedjelje, zatim petkom kroz Put križa i svete mise, onda i kroz Vazmeno trodnevlje, bili smo u crkvi svete Katarine kako bi svima bila omogućena duhovna okrijepa. Slikom i zvukom iz crkve svete Kate sve do ove nedjelje.

 

Među našim župljanima, posebno nas je radovala činjenica da su mlađi svojim starijima ili u istom trenutku ili tijekom dana emitirali svetu misu kako bi i oni u svojim domovima osjetili blizinu crkve svete Kate, one koja je njihov početak i kraj. Također, radovalo nas je gledanje i javljanje i velikog broja vjernika iz susjednih župa, ne samo općine Grude nego i diljem BiH i Hrvatske, na čemu posebno zahvaljujemo partnerskoj Facebook stranici Sveti Ivan Pavao II koja nas je pratila prenošenjem prijenosa svete mise kroz sve ove tjedne. Poseban značaj imala su pisma naših gastarbajtera, naših Gruđana i Hercegovaca u tuđini, mnogih za koje nismo znali od Italije preko Njemačke, Irske, Amerike, Australije...

 

Iako s minimalnom opremom, iz nje smo izvukli maksimum i u tzv. prvoj fazi i, nadamo se, najtežem udaru pandemije koronavirusa, ponosni smo što smo u mnoge domove doveli svetu misu iz crkve svete Kate u Grudama. Danas svetu misu nismo prenosili, narod se poštujući sva pravila okupio u crkvi i ispred crkve svete Kate u Grudama, a kako smo dobili informaciju i u ostalim župama, tako da je u ovoj fazi naša misija završena.

 

U najgorim vremenima portal Grude.com, unatoč svim manama, uvijek je uz svoj narod. Nekad poplave i snijegovi, a danas koronavirus, nisu mogli i ne mogu zaustaviti rad portala Grude.com jer Grude.com nije pojedinac, on je kolektiv, kolektiv jednog naroda koji se bori za svoje mjesto pod zvijezdama. A uz pošasti, niti unutarnji niti vanjski neprijatelji, u obliku pojedinaca ili organizacija, nisu spriječili rad ovog portala, unatoč raznim metodama da se to učini.

 

I zato, koje god pošasti budu, mi smo tu zajedno. Ni u dobrim ni u lošim vremenima nećemo posustati.

 

Hvala vam na povjerenju!

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Jure03.05.2020 22:27 sati
    Sve pohvale portalu svaku misu smo pratili obiteljski iz kamene ljepotice. Ako Bog da što prije vidimo se
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio