KORONA DOKTORI RAZRIJEŠENI! BRAVO DRŽAVO!

Datum objave: 05.05.2020   Broj čitanja: 774
Liječnici koji su se usudili organizirati korona party u doba pandemije koronavirusa, a koji su u medijima predstavljali se kao istaknuti borci protiv pandemije koronavirusa, dobili su otkaze sa svojih dužnosti.
KORONA DOKTORI RAZRIJEŠENI! BRAVO DRŽAVO!

 

Tako je glavni organizator i slavljenik rođendana u kavani prim. dr. Jusuf Šabanović razriješen dužnosti šefa Opće i abdominalne kirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. - Zbog nepoštivanja općih propisanih mjera i opasnosti za zaposlenike KCUS-a i bolesnike, upućen je u samoizolaciju i na postupak epidemiologa u Kantonu Sarajevo. Pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status u društvu. KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo ko, neodgovornim ponašanjem, ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv COVID-19 koje smo postigli - priopćeno je iz Ureda generalne direktorice KCUS-a.

 

Ministar zdravstva KS prof. dr. Rusmir Mesihović razriješio članstva u Znanstvenom tijelu za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom. Na upražnjeno mjesto u ovom tijelu imenovan je epidemiolog prim. dr. Željko Ler.

 

Ipak se kreće!

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio