Vlasnica frizerskog salona 'Ljuba' iz Gruda: Prvog dana svi su se pridržavali mjera

Datum objave: 05.05.2020   Broj čitanja: 1979
Jučer su sa radom počeli svi frizerski i kozmetički saloni, obrti koji su preko mjesec dana bili zatvoreni zbog pandemije Covid 19. Uz pridržavanje mjera zaštite dopušten im je rad po propisanom radnom vremenu.
Vlasnica frizerskog salona 'Ljuba' iz Gruda: Prvog dana svi su se pridržavali mjera

 

Kako izgleda prvi radni dan nakon popuštanja mjera, provjerili smo u Hair studio Artis u Ljubuškom.

 

Na samom ulazu postavljen je stol sa jednokratnim rukavicama i dezinfekcijskim sredstvom za ruke.

 

Koriste se jednokratni ručnici, pranje kose je obavezno.

 

„Pravimo vremenski razmak između naručenih termina da se ne stvara gužva. Obavezno je nošenje maske i dezinficiranje ruku na samom ulazu“ izjavila je za Vrisak.info vlasnica Hair studio Artis u Ljubuškom. Na pitanje o broju naručenih, kazala je da se osjeti ono vrijeme dok nisu radili.

 

„Naručuju se već od najave ukidanja zabrane rada. Neki su danas došli nenajavljeni, ali ako je već sve spremno i dezinficirano, i ako je muško šišanje u pitanju koje traje kratko, i naravno ako nemam nikoga sljedećih 45 minuta, primim klijenta. Za sve ostalo je obavezno naručivanje ili je potrebno prethodno nazvati na broj salona. Sav onaj posao koji zahtjeva više vremena još uvijek je odgođen.“

 

La Bellezza Studio u Mostaru također je krenuo s radom. “Zdravlje i sigurnost naših klijenata kao i nas samih naš je prioritet. Naš salon tj.tim je educiran on line edukacijama da prati stroga higijenska pravila kako prije, a pogotovo sada u ovom periodu, poručili su.

 

Istaknuli su kako su svi uposlenici obučeni po trenutnim standardima, salon ispunjava najstrožije higijenske standarde u svim područjima.

 

“Odradili smo kao i dosada što smo radili kompletnu dezinfekciju salona, možemo primiti 10 klijenata i više od jednom, ali u trenutnoj situaciji primamo 4 klijenta da bi poštovali pravila i zaštitili sve nas. Nabavili smo svu opremu od prostirača, opremu za dezinfekciju vizira, iza svakog klijenta se radi kompletna dezinfekcija.”

 

“Moramo naglasiti i prije Covid 19 naš studio je imao jako stroga higijenska pravila koja smo upražnjavali. Da je sve sterilno jako je bitno nama kao i našim klijentima koji to cijene”, ističu za Vrisak.info iz ovog salona.

 

“Gužve naravno ima, jako smo popunjeni. Svih 8 nas radi po cijeli dan, bez smjena, samim tim sve smo Vam rekli. Sretni smo što smo počeli s radom i želimo da naši klijenti dobiju najbolju moguće uslugu na visokoj razini, kazali su iz La Belezze.

 

Frizerski saloni kao i ostali objekti za uljepšavanje se moraju pridržavati epidemioloških mjera koje je izdao Stožer za civilnu zaštitu ŽZH.

 

Vlasnica frizerskog salona „Ljuba“ iz Gruda, Ljubica Bandić je za Vrisak.info rekla kako su joj termini za idućih nekoliko dana popunjeni i kako će se svi morati pridržavati epidemioloških mjera pri dolasku u salon. Klijente je upozorila kako se moraju obavezno najaviti telefonski kako bi se spriječile gužve u salonu, a ulazak je dozvoljen samo ako osoba na sebi ima masku, nužna je i dezinfekcija ruku na ulaznim vratima, a ispred se nalazi tkanina
koja je natopljena etanolom preko koje se također treba dezinficirati.

 

„Poštujemo sve mjere koje je izdao Stožer. Molim sve klijente ako imaju nekih respiratornih problema da pričekaju još nekoliko dana s dolaskom kako ne bi ugrozili mene i druge koje dolaze u salon. Prostor redovno ventiliram, koristim jednokratne ručnike i dezinficiram pribor koji koristim za rad kako bi sve prošlo u najboljem redu. Prvog dana po otvaranju su se svi pridržavali mjera i nije bilo nikakvih problema“, istaknula je Ljubica za Vrisak.info.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio