UNATOČ KRIZI, GRUĐANIN NASTAVLJA S VELIKIM PROJEKTOM U VUKOVARU

Datum objave: 05.05.2020   Broj čitanja: 851
Grad Vukovar proslavio je Dan grada 3. svibnja kada se obilježava i blagdan vukovarskih zaštitnika svetih Filipa i Jakova.
UNATOČ KRIZI, GRUĐANIN NASTAVLJA S VELIKIM PROJEKTOM U VUKOVARU

 

Ove godine ta je proslava radi epidemije koronavirusa bila umnogome drukčija, ali je Dan grada svakako povod za razgovor s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom, piše Večernji list.

 

- Tijekom 2019. Vukovar je ostvario ponajbolje gospodarske rezultate od mirne reintegracije do danas. Krajem prošle godine smo, prvi put od 2011., prešli magičnu brojku od 10.000 zaposlenih. Taj uzlazni trend nastavljen je i u prva dva mjeseca ove godine kada je broj zaposlenih dodatno rastao. Prema svim procjenama ove godine smo trebali doći do oko 10.500 zaposlenih. Potvrđuju nam to i brojke pa smo tako u prosincu prošle godine, mjesecu koji se uzima kao referentan budući da je tada utjecaj turističke sezone najmanji, imali 9991 zaposlenoga što je za 7 posto više u odnosu na godinu prije. Samo tijekom prošle godine, u odnosu na prethodnu godinu, na području Vukovara otvoreno je 100 novih obrta - kaže Penava.
 
 
Osvrnuo se i na tvrtku Enikon Aerospace koja se zbog stanja u zrakoplovnoj industriji, jasno je, nalazi u krizi, međutim radi se o gigantu koji više od 40 godina proizvodi interijere za komercijalne i privatne zrakoplove tako da će se čim se stanje s pandemijom koronavirusa smiri, nastaviti i ugovoreni poslovi. Predsjednik Uprave tvrtke Enikon Aerospace Marko Josip Andrijanić, čiji su korijeni iz Gruda, potpisao je krajem prošle godine s Penavom Ugovor o zakupu poslovnog prostora u Poslovno-industrijskom centru, piše portal Grude.com, a upravo je taj posao ono čime se Penava posebno ponosi.
 
 
- Ipak, posebno bih istaknuo činjenicu da je Vukovar dobio farmaceutsku tvrtku i tvrtku koja se bavi proizvodnjom avionskih dijelova s čime se malo tko može pohvaliti. Kada je riječ o tvrtki Enikon Aerospace, ona nastavlja sa svojim planiranim aktivnostima za otvaranje pogona u Vukovaru s tim da je sada realno očekivati kako će se to ponešto rastegnuti. Skupina od 25 Vukovaraca već je poslana na edukaciju u Zagreb i Njemačku - istaknuo je Penava za Večernji list.
 
 
Grude.com
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio