Najtraženiji vozači teretnih vozila i građevinski radnici..

Datum objave: 08.05.2020   Broj čitanja: 290
Tisuće radnika u Bosni i Hercegovini proteklih nekoliko tjedana dobili su otkaze. Ekonomija je bila zamrznuta, ne samo u BiH, nego na cijeloj planeti.
Najtraženiji vozači teretnih vozila i građevinski radnici..


Sve je bilo stalo zbog pandemije koronavirusa. Ipak, sudeći prema informacijama iz zavoda za zapošljavanje, gospodarstvo se polako pokreće. Iz ovih ustanova više ne dolaze samo informacije o broju prijavljenih otpuštenih radnika, piše Faktor.

 

- Počinju određena ekonomska kretanja, traže se radnici. Najtraženiji su vozači teretnih vozila, za njih posredno imamo zainteresirane poslodavce i iz Slovenije. Zatim, traženi su i obrazovni kadrovi, profesori, nastavnici, učitelji – kaže Amela Makul, stručni suradnik za informiranje Službe za zapošljavanje Tuzlanske županije. Prema njenim riječima, postoji izraženo zanimanje i za još jedan profil iz realnog sektora, osim vozača.

 

- U pitanju je građevinarstvo, i to niskogradnja. Tako smo imali slučajeva da poslodavci traže građevinske radnike raznih zanimanja u grupama od 10 do 30 – istaknula je Makul.

 

Da se situacija koliko-toliko popravlja potvrđeno je i u zeničkoj kancelariji Službe za zapošljavanje ZDŽ. - U posljednjih nekoliko dana imamo povećan broj odjava s evidencije zavoda za zapošljavanje. Pretpostavljamo da su u pitanju radnici koji su bili zaposleni na određeno i sada ih poslodavci nakon popuštanja mjera vraćaju na posao. Radi se o trgovcima, kuharima, građevincima – kazali su nam u Službi za zapošljavanje ZDŽ. U Službi za zapošljavanje Sarajevske županije priopćili su da u posljednje vrijeme bilježe porast broja odjavljenih. - Od početka proglašenja epidemije virusa COVID 19 u Sarajevskoj županiji pa do kraja travnja tekuće godine imali smo 111 objavljenih oglasa za 153 radnika i taj broj se povećava i u maju mjesecu iz dana u dan. U istom periodu 1.168 radnika je brisano sa evidencije nezaposlenih u SŽ od čega je 95 posto brisano sa evidencije zbog novog zaposlenja.

 

Različiti su profili zanimanja kojise potražuju od strane poslodavaca, a trenutna najveća potražnja je za radnicima građevinske struke - rečeno je u Službi za zapošljavanje SŽ.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio