Je li bolje rašpati kožu kada je suha ili mokra?

Datum objave: 08.05.2020   Broj čitanja: 448
Ljeto je blizu, toplije vrijeme stiže, a to znači i zamjenu čizama i tenisica sandalama.
Je li bolje rašpati kožu kada je suha ili mokra?

 

Ako patite od suhe, deblje kože na stopalima, ne brinite - uvijek ih možete dovesti u red i prije nego visoke temperature pokucaju na vrata. Metro je razgovarao s estetskim pedikerima kako na siguran i kvalitetan način ukloniti kožu s peta. Medicinski pediker Tony Gavin kaže da je zapravo prvi korak spriječiti da nastaje.

 

"Dobre cipele s kvalitetnim uloškom unutra spriječit će nastajanje deblje i suhe kože na stopalima. Ta tvrda koža stvara se uglavnom na petama, ali dobra vijest je da ju možete ukloniti kod kuće, sami. Kupite rašpu za stopala i nježnim pokretima izrašpajte pete. Te rašpe su jako dobar alat u ovom slučaju, samo pazite da ne stišćete i ne rašpate pregrubo kako ne biste iritirali kožu."

 

Dina Gohli, također medicinska pedikerka, kaže kako je najbolje ribati pete kada su suhe, a ne ih prethodno navlažiti kako mnogi rade. "Korištenje rašpe za stopala 'na suho' je dobar prvi korak. Budite oprezni i laganim pokretima je uklanjajte. Kada ste sve uklonili, namažite stopala kremom koja će dobro hidrirati. Svakodnevno mazanje kremom napravit će dugoročno veliku razliku i neće biti potrebe toliko puno rašpati." Još jedna opcija je korištenje čarapa za eksfolijaciju koje će kroz nekoliko dana ukloniti staru, tvrdu kožu.

 

Ipak, Dina napominje da ih izbjegavaju trudnice, oni s lošom cirkulacijom i osjetljivom kožom.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio