Pehar potvrdio pisanje portala Grude.com: Otvaranje kafića idućeg tjedna na dnevnom redu

Datum objave: 08.05.2020   Broj čitanja: 490
Portal Grude.com je ovih dana objavio informaciju o otvaranju ugostiteljskih objekata od 15. do 20. svibnja, a ona bi se mogla potvrditi već idućeg tjedna.
Pehar potvrdio pisanje portala Grude.com: Otvaranje kafića idućeg tjedna na dnevnom redu

 

Ako se ne potvrdi, to jedino može biti zbog lošije situacije u RS-u, ali zasad je opcija otvaranja između 15. i 20. svibnja.

 

Davor Pehar, član Federalnog stožera civilne zaštite i direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, rekao je danas da je u protekla 24 sata zabilježeno 17 novih slučajeva pozitivnosti na novi korona virus. Najavio je veliko popuštanje mjera zabrane u narednom tjednu i ako epidemiološka situacija ostane na trenutnoj razini.

 

- Sljedeći tjedan bi se trebale donijeti zapovijedi kojim bi se uvodile sljedeće mjere koje bi pomogle popuštanju načina života na prostoru Federacije. To je set mjera koji uključuje i vrtiće, razmatrati će se i prijevoz - javni prijevoz, usluge stomatologa, korištenje otvorenih prostora ugostiteljskih objekata i čitav niz mjera. Kroz naš plan, mi kontroliramo i pratimo epidemiološku situaciju na terenu. Ako ostane na ovoj razini, sljedeći tjedan se razmatraju i ove mogućnosti'', rekao je on.

Potom je pojasnio da će rad prvo biti dopušten objektima koji posjeduju terase.

- 'Prvotna ideja je da se dopusti korištenje ugostiteljskih usluga u objektu koji imaju ponudu na otvorenom, da se ne koriste zatvoreni prostori - naglasio je Pehar.


Ipak, kako portal Grude.com saznaje, oko ovog pitanja već ima negodovanja s obzirom da mnogi ugostiteljski objekti nemaju terase, a plaćaju velik najam za svoje prostore. Stoga se razmatra hrvatski način otvaranja kafića i restorana pod strogim mjerama. Naime, u Hrvatskoj otvaranje kreće od idućeg ponedjeljka, i unutrašnjosti i vanjskih objekata, uz posebna pravila.

 

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio