Za dva sata FIS Vitez podijelio čak 200 otkaza!?

Datum objave: 11.05.2020   Broj čitanja: 1279
U gospodarskim krugovima u Bosni i Hercegovini pojavila se informacija da je kompanija FIS iz Viteza od početka krize izazvane pandemijom koronavirusa otpustila ogroman broj radnika.
Za dva sata FIS Vitez podijelio čak 200 otkaza!?

 

Tako je portal biznisinfo.ba objavio da je otpušteno više stotina radnika, u Livnu, Bihaću, Bijeljini.

 

– Nemamo službene podatke jer Sindikat nema nijednog člana u toj kompaniji i moram napomenuti da ne znam da li je u pitanju otkaz ugovora o radu ili neprodužavanje ugovora.Međutim, ja sam još 20. ožujka dobila poruke od nekoliko radnika i to poruke potpisane imenom i prezimenom što je neuobičajeno budući da nam se u dosta slučajeva radnici obraćaju anonimno.

 

Naknadno sam čula informacije i o otkazima u Vitezu. Prema informacijama koje su došle do nas, riječ je o oko 200 otkaza koji su podijeljeni za dva sata.Poslije sam pokušala kontaktirati nekoga od radnika međutim niko od njih nije htio javno govoriti o tome – kazala je za biznisinfo.ba Mersiha Beširović, predsjednica Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH.

 

Podsjetimo, ova kompanija ima tržne centre širom BiH a bavi se prodajom mještovite robe, te je bila žestoko pogođena mjerama koje su uvedene kako bi se zaustavilo širenje pandemije.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Aha11.05.2020 15:44 sati
    Počelo je pomalo biće toga svugdje a pogotovu u BiH bilo i dosad jad i tuga a sad ružno i pomisliti
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio