Tomislav Zorić: Tetku Ivu sam oplakivao mjesec dana, ali opraštam svima

Datum objave: 12.05.2020   Broj čitanja: 2505
"Sinoć su mi se javili zamjenik ravnatelja bolnice i ministar Beroš. Ministar je bio dosta ljut, ali shvaćamo da se događaju greške.
Tomislav Zorić: Tetku Ivu sam oplakivao mjesec dana, ali opraštam svima

 

 Nakon prvobitnog šoka bilo mi je lakše. Bože me oprosti, obitelji koja je slušala dijagnozu moje tetke gotovo mjesec dana sigurno je teško. Teta Iva sada je u bolnici na Križinama", kaže Tomislav Zorić, zagrebački odvjetnik koji je sve do jučer žalovao za svojom tetom.

 

Sve do jučer Zorić je žalovao za svojom tetom Ivom, za koju su mu javili da je preminula u splitskom KBC-u. A onda preokret. Njegova je teta živa, a preminula je druga žena koja je u KBC zaprimljena isti dan i greškom im je zamijenjen identitet.

 

"U ponedjeljak ujutro javljeno mi je da je umrla. Budući da nisam mogao iz Zagreba u Hercegovinu, organiziran je sprovod tamo. Nisam bio prisutan jer zbog mjera sigurnosti nisam mogao prijeći granicu ni napuštati Zagreb. Nije bila normalna situacija. Nije ni sad. Jučer je prvo bio šok, nevjerica. Mislio sam da sanjam", ispričao je Zorić za 24 sata.

 

Sada slijedi ekshumacija preminule žene, što će ići službenim putem. Zorić kaže da neće tužiti ni bolnicu ni Ministarstvo. "Izvanredne su okolnosti i mi se tako moramo ponašati. Zdravstvenim radnicima je najteže, greške se događaju. Ne zamjeram nikome, tamo je u nekoliko dana došlo puno starih ljudi, s demencijom. Mi možemo biti ljuti, a kad se čovjek malo ohladi i razmisli, hvala Bogu da nismo u Italiji ili Španjolskoj", rekao je Zorić za 24 sata.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Apsurd13.05.2020 22:52 sati
    Iz hercegovine živi iseljavaju a mrtvi doseljavaju.
  • župljanin12.05.2020 15:35 sati
    Tomo je krasan i plemenit čovjek, Bogu hvala što je tetka živa, a sućut obitelji preminule. Neka se ne sekiraju, u mislima i molitvama je svih Gruđana.
  • .,.. 12.05.2020 12:00 sati
    Ooo državi tetka imala njemačku mirovinu i normalno da se moralo odjaviti i koja sad procedura žena živa treba dom nastaviti plaćati . A tuge i gdje ova završi mrtva u hercegovini
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio