Ukinuta zabrana kretanja starijima i djeci u Federaciji BiH

Datum objave: 14.05.2020   Broj čitanja: 228
Federalni stožer Civilne zaštite donio je odluku kojom od sutra prestaje važiti naredba ograničavanja kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina.
Ukinuta zabrana kretanja starijima i djeci u Federaciji BiH

 

Osim toga, Federalni stožer CZ danas je donio odluku da se u zatvorenom prostoru, u objektima kojima je dopušten rad, mora osigurati prostor od 10 četvornih metara za svaku osobu koja se unutra nalazi, a broj osoba nije ograničen. Također, dopušten je rad muzejima, kinima, umjetničkim galerijama i knjižnicama, piše Avaz.

 

Novom narednom omogućen je trening sportašima, kojima je rad u prethodnom razdoblju bio zabranjen zbog pandemije koronavirusa. Osim trenažnog procesa seniora, dozvoljen je rad i rekreacijskim centrima. Ista odluka usvojena je i u Republici Srpskoj.

 

Ukinuta je zabrana kretanja osobama starijim od 65 godina, odlučeno je na sjednici entitetskog Stožera za izvanredne situacije.

 

- Osobe starije od 65 godina mogu se slobodno kretati - rekla je na konferenciji za novinare ministrica prosvjete i kulture RS-a Natalija Trivić. Ta zabrana uvedena je nakon pojave koronavirusa, zbog koje je ove godine zabranjeno održavanje maturalnih večeri za učenike u tom bh. entitetu. - Moramo zabraniti organiziranje maturalih večeri u osnovnim i sprednjim školama u RS zbog opasnosti za zdravlje učenika i nastavnika usljed infekcije koronavirusom – rekla je ona.

 
FOTO: Ilustracija

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio