Raspisan oglas za popunu 600 upražnjenih ustrojbenih mjesta u OS BiH

Datum objave: 15.05.2020   Broj čitanja: 321
Rok za predaju prijava sa pratećom dokumentacijom na Javni oglas je 30 dana od dana objavljivanja na službenoj internet stranici Ministarstva obrane BiH.
Raspisan oglas za popunu 600 upražnjenih ustrojbenih mjesta u OS BiH

 

Ministarstvo obrane BiH je i ove godine, sukladno planskoj popuni personala Oružanih snaga BiH, raspisalo oglas za prijam kandidata u djelatnu vojnu službu u početnom činu vojnika, pružajući na taj način priliku mladim, svršenim srednjoškolcima da svoju karijeru posvete službi u Oružanim snagama BiH.

 

Javni oglas za popunu 600 upražnjenih ustrojbenih mjesta u Oružanim snagama BiH objavljen je danas, 15. svibnja 2020. godine, na web stranici Ministarstva obrane BiH i traje 30 dana od dana objavljivanja. Na oglas se mogu prijaviti aktualni maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci, koji zadovoljavaju i druge uvjete definirane oglasom. To podrazumijeva, između ostalog, da su državljani BiH, zdravstveno sposobni za službu u OS BiH, da nisu kažnjavani i da nemaju sigurnosnu smetnju sukladno Zakonu o zaštiti tajnih podataka BiH, te da se protiv njih ne vodi kazneni postupak. Također, za određeno ustrojbeno mjesto na koju se prijavljuju moraju imati odgovarajuću vrstu škole i stupanj stručne spreme.


Kandidati koji trenutno pohađaju završni razred srednje škole, osim prijave na Javni oglas i druge dokumentacije koja se traži, mogu dostaviti dokaz da pohađaju završni razred srednje škole, sa nazivom vrste škole i zvanja koje stječu. Važno je napomenuti i da kandidati nisu mlađi od 18 (osamnaest) godina, niti stariji od 27 (dvadesetsedam) godina u vrijeme prijama, to jest na dan 01.02.2021.godine


Izbor kandidata vrši Povjerenstvo za izbor vojnika u Oružane snage BiH, a selekcija i izbor kandidata realizira se korz tri faze testiranja i provjera i temeljnu vojničku obuku.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio