Poginuo jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika, otac 12-ero djece

Datum objave: 16.05.2020   Broj čitanja: 1182
Iz Policijske uprave primorsko - goranske potvrdili su nam da je u Vrbniku preminuo muškarac nakon što je izgubio nadzor nad motociklom, proklizao i tijelom udario o kolnik.
Poginuo jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika, otac 12-ero djece

 

Očevid je još uvijek u tijeku, a neslužbeno doznajemo da je preminuo ugledni hrvatski i svjetski poznati vinar Franjo Toljanić. 

 

Franjo Toljanić bio je vinar, ugostitelj i hotelijer iz Vrbnika, a u javnosti je bio poznat i kao otac dvanaestero djece. 

 

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA 2018. godine dodijelilo je Toljaniću prestižnu nagradu za menadžera godine.

 

Govorio je da je obitelj najveće bogatstvo

 

Osim kao vinar, ugostitelj i hotelijer iz Vrbnika, Toljanić je javnosti poznat i kao otac 12 djece. - Mnogi moji prijatelji ‘bježe’ od kuće i viču kako jedva čekaju malo se maknuti od svoje žene i djece, ali kod mene je situacija zapravo obrnuta. Ja jedva čekam vratiti se doma svojoj obitelji - govorio je Franjo Toljanić prije dvije godine za 24sata.

 

- Nikome ništa ne namećemo i puno razgovaramo s djecom. Kroz igru i druženje učimo ih i motiviramo, a vikendom zajedno radimo u konobi, etiketiramo i punimo boce ili beremo grožđe u polju. Ni u čemu nema razlike među muškima i ženskima, ali Krk je i inače specifičan po tom. Ipak cure malo više pomažu po kući, a dečki u polju, objašnjavao je tada Franjo, uvjeravajući nas kako se sve u životu stigne kad su čovjeku posloženi prioriteti.

 

- Nema te mjere i tog novca koji može parirati bogatstvu koje nam pruža naša obitelj. Iako sam do sada uspio u mnogim zacrtanim poslovnim ciljevima i na dobrom sam putu ispuniti ih još, najveći cilj mi je djecu odgojiti u poštene, dobre i zadovoljne ljude, rekao je na tada Toljanić...

 

Njegova je žlahtina najnagrađivanija u posljednjih 20 godina

 

Franjo Toljanić bio je jedan od prvaka žlahtina, autohtone bijele vinske sorte koja je proslavila otok Krk. Njegova Gospoja, kako se zvala vinarija, svrstala su Krk na vrh liste najpopularnijih hrvatskih vina. 

 

Žlahtina Gospoja bila je prvo kvalitetno vino koje je imalo pravo koristiti znak „izvorno hrvatsko“ i najnagrađivanija je žlahtina u posljednjih 20 godina, priznata u Hrvatskoj i na tržištu Europske unije i Sjedinjenih američkih država. 

 

Toljanić je imao i ekskluzivni hotel Gospoja u Vrbniku, prvi hrvatski „vinotel“, poznat po sobama koje su nosile nazive autohtonih sorata vinove loze poput lokalnih žlahtina, brajdica ili sansigot, ali i drugih hrvatskih kao što su dalmatinske babić, plavac mali i pošip, istarska malvazija, slavonska graševina, prigorska kraljevina...

 

Život je posvetio obitelji, vinogradima i vinu.

 

24sata.hr

Poginuo jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika, otac 12-ero djece
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio