'Kardinale, imate moje poštovanje i zahvalnost'

Datum objave: 16.05.2020   Broj čitanja: 692
Vladimir Bogdanić iz Zagreba koji je dio obitelji u kojoj je petoro članova okončalo život u logoru Jasenovac, tvrdi da je pismo kardinalu Puljiću napisao potaknut negativnim ozračjem koje je stvoreno hajkom preko određenog broja medija uoči Svete mise u Sarajevu.
'Kardinale, imate moje poštovanje i zahvalnost'

 

Nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću izrazio je poštovanje, povjerenje i srdačnu zahvalnost za časno držanje u okolnostima hajke te dodao da mu je njegovu e-mail adresu dala Alemka Markotić. 

 

- Fraze o antifašizmu posljednje su što mogu prihvatiti osobito jer sam dio obitelji u kojoj je petoro članova tragično okončalo život u logoru Jasenovac. Godinama se klonim ispraznih rituala koji s poštovanjem žrtava nemaju ništa i posve sam uvjeren u vaše plemenito nastojanje da se žrtva kao takva štuje mimo ideoloških i inih fraza i da se kultura poštovanja nedužno i bez suda likvidiranih učini istinitom i daleko od prakse koja je itekako vladala prostorima bivše države pa se onda kao svaka laž pokazala okvirom za nove mržnje. Nema te mise za pokojnike koja se može svesti na parolu ili politički slogan i ja u ime svojih ubijenih Ljubice Spitzer i Rutice Spitzer (12 godina), te Blanke, Oskara i Egona Jelineka (službeno evidentiranih na popisu žrtava logora Jasenovac) vama uzoriti Kardinale izražavam poštovanje, povjerenje i srdačnu zahvalnost za vaše časno držanje u okolnostima hajke - stoji u pismu.

 

Dodao je kako ubijeni članovi njegove obitelji ne mogu biti razlog napada na kardinala i brutalne uvrede na njegov račun. Poručio mu je i da je na njegovoj strani jer je uvjeren da time brani dostojanstvo svoje obitelji.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio