Novo probijanje rokova u tunelu Vranduk

Datum objave: 17.05.2020   Broj čitanja: 112
Završni sloj asfalta bit će postavljen nakon farbanja tunela te bi i nakon njegovog postavljanja bila potrebna dva dana za obustavu prometa kako bi asfalt “odležao”..
Novo probijanje rokova u tunelu Vranduk


Iako su iz Cesta Federacije Bosne i Hercegovine u posljednjem obećanju javnosti kazali da će radovi u tunelu Vranduk II biti završeni krajem svibnja, odnosno, početkom lipnja, najvjerovatnije će i taj termin biti probijen do kraja idućeg mjeseca, piše Klix.ba.

 

Iz Cesta Federacije Bosne i Hercegovine su kazali da je rok za završetak radova na rehabilitaciji tunela Vranduk pomjeren jer je izvođač radova imao problema s dopremom materijala i opreme na gradilište iz europskih zemalja.

 

Oprema se odnosi na rasvjetu i ventilatore koji su trebali biti postavljeni u tunelu prije postavljanja završnog sloja, a prema posljednjim informacijama, s obzirom da još uvijek nisu poznati termini dolaska ventilatora, radovi će vjerovatno biti prolongirani do kraja lipnja.

 

-Rasvjeta će biti kroz dan-dva biti na gradilištu i brzo će se krenuti u postavljanje, a ostaju nam upitni ventilatori. Već u prvoj polovini svibnja trebali su biti na gradilištu, a zbog sve situacije i transporta, moramo imati razumijevanja. Nakon toga, ostaje nam farbanje tunela. S podlogom na zidovima tunela smo krenuli, a farbanje tunela bi trebalo biti u narednih desetak dana jer je komponenta boje stigla iz Italije – kazao je predstavnik nadzornog tima radova u tunelu Mirza Bišćević.

 

Završni sloj asfalta bit će postavljen nakon farbanja tunela te bi i nakon njegovog postavljanja bila potrebna dva dana za obustavu promet kako bi asfalt “odležao”, dok bi u funkciji bio jednosmjerni promet kada bi se asfaltirala jedna pa druga traka.

 

Svi se trude da promet i transport roba prometnom žilom kucavicom magistralnim putem M-17 i tunelom Vranduk što manje trpi, ali i da kvalitet radova u tunelu bude ispunjen po svim normama.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio