GORICA I SVI DRUGI GRANIČNI PRIJELAZI VRAĆAJU SE U FUNKCIJU ZA TERETNI PROMET

Datum objave: 19.05.2020   Broj čitanja: 1013
Granična policija BiH obavijestila je javnost da je od ponoći omogućen tranzit teretnog prometa preko svih graničnih prijelaza Republike Hrvatske, što znači da se promet za teretna motorna vozila prilikom ulaza i izlaza između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine može odvijati na svakom graničnom prijelazu.
GORICA I SVI DRUGI GRANIČNI PRIJELAZI VRAĆAJU SE U FUNKCIJU ZA TERETNI PROMET

 

Navedenom Odlukom Republike Hrvatske znatno će se smanjiti gužve na graničnim prijelazima. „Pozdravljam Odluku Republike Hrvatske za otvaranje svih graničnih prijelaza za promet teretnih motornih vozila, čime će se znatno smanjiti gužve i višesatna čekanja na graničnim prijelazima. Do sada su se, za vrijeme restrikcijskih mjera povodom pandemije, za promet teretnih motornih vozila koristila samo tri granična prijelaza. Granična policija BiH ulaže maksimalne napore kako bi se promet na graničnim prijelazima neometano odvijao“, izjavio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

 

Podsjećamo, dana 19.03.2020. godine donesena je Odluka o određenim graničnim prijelazima preko kojih se odvijao tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija Republike Hrvatske. Odluka je donesena na rok od 30 dana, a 18.04.2020. godine njezino važenje produženo je na narednih 30 dana, odnosno do dana 18.05.2020., kada na snagu stupa nova gore navedena Odluka o tranzitu teretnog prometa preko svih graničnih prijelaza RH.

 

Tako se u funkciju za teretni promet vraća i Granični prijelaz Gorica - Vinjani. Kako saznajemo od naših sugovornika kamioni koji su u uvozu mogu proći, a koji su u provozu ne mogu. Primjerice, roba koja se uvozi i carini u BiH može proći, a ako je roba, primjerice, iz Italije, a ide u Crnu Goru, onda ne može.

 

Popuštanje mjera dobra je vijest za sve ljude u BiH, a s nestrpljenjem se čeka 1. lipnja kada bi, ako epidemiološka situacija ostane na aktualnoj razini, trebala biti ukinuta i obvezna samoizolacija od dva tjedna ako se ode u Hrvatsku i vrati natrag.

 

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio