Evo tko će plaćati test na Covid u Mostaru

Datum objave: 19.05.2020   Broj čitanja: 615
Svim pacijentima, koji dolaze na liječenje u bolnicu, besplatno radi testiranje na COVID-19..
Evo tko će plaćati test na Covid u Mostaru


''Testiranje na COVID-19 na osobni zahtjev pojedinaca radi putovanja u inozemstvo se naplaćuje po Cjeniku zdravstvenih usluga Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH (215,20 KM), a za sve ostale testiranje je potpuno besplatno'', priopćeno je iz SKB Mostar.

 

To znači da se svim pacijentima, koji dolaze na liječenje u bolnicu, besplatno radi testiranje na COVID-19 kao i ostalim medicinski indiciranim pojedincima.

 

Inače, iz bolnice je priopćeno kako su se protekli tjedan u SKB Mostar počeli obavljati svi specijalističko- konzultativni pregledi.

 

''Prilikom dolaska, pacijent je obvezan donijeti uputnicu, eventualne ranije nalaze i epidemiološki list koji se popunjava u pripadajućem Domu zdravlja, a prije zakazanih operativnih zahvata obvezno je testiranje na COVID-19'', navodi se.

 

Ističe se kako Klinički zavod za mikrobiologiju nastavlja sa svakodnevnim testiranjima na COVID-19 medicinski indiciranih pacijenata, a pored toga obavlja i tzv. komercijalna testiranja na Covid-19 za osobe koje putuju u inozemstvo.

 

''Smatramo važnim za istaknuti da se na području Hercegovine jedino u SKB Mostar obavljaju testiranja PCR metodom čiji se rezultati smatraju apsolutno i jedino relevantnim kao pokazatelj prisutnosti virusa u organizmu te su kao takvi mjerodavni za putovanja u inozemstvo'', navedeno je.
Dodaje se kako se Klinika za kožne bolesti, koja je u proteklom razdoblju bila izmještena, vratila u svoje prostorije na 3. kat bolničke zgrade u Ulici kralja Tvrtka te da je počela s radom u punom kapacitetu.

 

''Klinika za infektivne bolesti, također je počela s redovnim radom te prima sve infektološke bolesnik svojim prostorijama na 2. katu bolničke zgrade u Ulici kralja Tvrtka. Trijažni šator ispred Klinike za infektivne bolesti će se koristiti i dalje za obradu suspektnih bolesnika na COVID-19 infekciju, a prostorije Respiracijskog centra u prizemlju, do daljnjeg će ostati u punoj pripravnosti spremne za eventualni prijem novih COVID-19 bolesnika'', navedeno je iz SKB Mostar.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio