Avionsku industriju očekuju godine krize

Datum objave: 20.05.2020   Broj čitanja: 171
Iz Rolls-Roycea je priopćeno da će ukinuti 9.000 radnih mjesta i upozoreno da će avionskoj industriji trebati nekoliko godina da se oporavi.
Avionsku industriju očekuju godine krize

 
"Ovo nije kriza koju smo mi napravili, ali je kriza sa kojom se suočavamo i moramo naći rješenje", rekao je šef Warren East.

 

Tvrtka koja pravi motore za avione rekla je da je u pitanju smanjenje petine radne snage. Rolls-Royce zapošljava 52.000 ljudi u cijelom svijeti, a East je BBC-u rekao da ne znaju u potpunosti točno gdje će doći do otpuštanja radnika.

 

"Dvije trećine naših radnika se nalaziu Velikoj Britaniji u ovom trenutku, stoga bi bilo fer reći da će otpuštanje krenuti upravo tu", rekao je on.

 

Letovi su ukinuti čim se koronavirus počeo širiti iz Kine na druge zemlje zbog čega su aviokompanije pretrpile najviše štete a veliki broj njih je bio primoran na otpuštanje radnika.

 

Šef Warren East kazao je da će biti potrebno nekoliko godina da se avionska industrija vrati na razinu na kojoj je bila prije nekoliko mjeseci, te je najavio višegodišnju krizu.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio