Podignuta optužnica protiv Adisa ''Balije''

Datum objave: 21.05.2020   Broj čitanja: 437
Izazvao je narodnosnu i vjersku netrpeljivost između građana bošnjačke i hrvatske nacionalnosti koji žive u Uskoplju.
Podignuta optužnica protiv Adisa ''Balije''

 

Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije optužilo je Adisa Pokvića da je javno izazvao narodnosnu i vjersku netrpeljivost između građana bošnjačke i hrvatske nacionalnosti koji žive na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Optužnicu je u cijelosti potvrdio Općinski sud u Bugojnu, priopćeno je danas iz Tužiteljstva SBŽ.

 

Optužnicom se Pokviću stavlja na teret da je 5. kolovoza 2019. godine u ranim jutarnjim satima u mjestu Krupa bb, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, na vozilu vlasništvo A.P. ispisao crnom bojom simbol ''kukastog križa na vozačevim vratima i na vjetrobranskom staklu, te na poklopcu motora ispisao natpis balije. 

 

''Zatim je na vozilu vlasništvo P. S. na vratima vozača i zadnjim lijevim vratima napisao „Uskoplje, Balije“ i crnom bojom simbol križa, dok je na poklopcu motora navedenog vozila ispisao „nož žica Srebrenica'' i cnom bojom simbol kukastog križa.

Potom je na trotoaru ispred kuće vlasništvo M. P. ispisao simbol kukastog križa i ispod toga velikim slovima crne boje natpis „balije“, te je na zidu pomoćnog objekta- garaže vlasništvo P. A. u sklopu koje se nalazi komora za farbanje ispisao „neće balija ostat Uskoplje“ i crnom bojom simbol križa'', navodi se u optužnici. Također je na svom  automobilu BMW, sive boje, duž cijele desne strane vozila (prednja desna i zadnja desna vrata) ispisao „Uskoplje Balije“ kao i crnom bojom simbol križa dok je iznad zadnjeg desnog pneumatika navedenog vozila ispisao „Balije“.

 

Na Golfu 4 vlasništvo P. A., četkom za farbanje na zadnjem vjetrobranskom staklu i na staklu prednjih lijevih napisao je simbol kukastog križa a na staklu zadnjih lijevih vrata velikim natpis „Uskoplje“.

 

Za spomenuta kraznena djela propisana je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

 

Pokvić je odmah nakon incidenta dao i izjavu za medije i tada je osudio taj, kako ga je nazvao "kukavički čin".

 

Brzom reakcijom policije ustanovljeno je da je on pisao grafite. 

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio