Drinovci dali još jednog franjevca! Fra Andrija zaređen u Jeruzalemu

Datum objave: 25.05.2020   Broj čitanja: 823
Fra Andrija Majić jedan je od šestorice franjevaca koji su primili sveti red đakonata u franjevačkoj samostanskoj i župnoj crkvi Svetoga Spasitelja u Jeruzalemu.
Drinovci dali još jednog franjevca! Fra Andrija zaređen u Jeruzalemu

 

Misu je predslavio i kandidate zaredio preuzvišeni otac nadbiskup mons. Pierbattista Pizzaballa, OFM, apostolski upravitelj Latinskog patrijarhata u Jeruzalemu. Uz njega u koncelebraciji je bio kustod Kustodije Svete Zemlje fra Francesco Patton koji je prozvao kandidate za ređenje i jamčio njihovu prikladnost za primanje svetoga reda đakonata, piše laudato.hr.


Fra Andrija Majić član je Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije. Župljanin je Župe svetoga Mihaela Arkanđela u Drinovcima. Fra Andrija rođen je 24. prosinca 1994. godine od oca Damira i majke Zore, rođene Macan.Osnovnu školu završio je 2009. godine u Drinovcima te nakon toga upisuje srednju građevinsko-tehničku školu u Grudama. Po završetku prvoga razreda odlučuje se za duhovni poziv. Provincija hercegovačkih franjevaca šalje ga u Franjevačko sjemenište Provincije Bosne Srebrene u Visokom gdje se upisuje 2010. godine u prvi razred Franjevačke klasične gimnazije. Završivši četvrti razred, franjevački habit oblači u Mostaru 13. srpnja 2014. godine te time ulazi u godinu kušnje – Novicijat na Humcu kraj Ljubuškoga. Prve privremene zavjete u Redu manje braće polaže na Humcu 5. srpnja 2015. godine, a svečane – doživotne 15. rujna 2019. godine u Međugorju.


Filozofsko-teološki studij započinje 2015. godine na Katoličkom bogoslovskom fakultetu u Zagrebu. Od 2017. godine studij nastavlja na Jeruzalemskom teološkom studiju Papinskoga sveučilišta Antonianum u Jeruzalemu gdje sudjeluje u životu i radu Kustodije Svete Zemlje.Službu lektorata primio je 2015. godine, a službu alkaliteta godinu dana kasnije u Zagrebu. Ispovijest vjere pred primanje svetoga reda đakonata položio je 23. svibnja 2020. godine u Jeruzalemu.Ostali kandidati koji su primili red đakonata:
- fra Allan Sosthène Ba-nzonzi (Republika Kongo, Kongo Brazzaville, član Fondacije Naše Gospe Afričke)
- fra George Rafael Jamal (Sirija, član Kustodije Svete Zemlje)
- fra Gerson Alexander Rodríguez (Salvador, član Provincije Naše Gospe Guadalupske u Srednjoj Americi)
- fra Pascal Kamfwa Shokwe (Demokratska Republika Kongo, Kongo Kinshasa, član Provincije svetog Benedikta Afričkog)
- fra Paulo Francisco Paulista (Brazil, član Kustodije Svete Zemlje)

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio