ABRAHAM GRUPA: Prvi radnici u Aluminiju, od kolovoza

Datum objave: 03.06.2020   Broj čitanja: 341
Ako sve bude teklo po planu, prvi radnici u Aluminij mogli vratiti već u kolovozu, a druga grupa radnika počela bi raditi u listopadu.
ABRAHAM GRUPA: Prvi radnici u Aluminiju, od kolovoza

 

Unatoč epidemiji covida-19 plan aktivnosti na revitalizaciji proizvodnje u mostarskom Aluminiju ide planiranom dinamikom, a prema najavama iz Abraham grupe, koja je u travnju ove godine u najam uzela Aluminijeve pogone, novoutemeljena tvrtka Aluminij Industries dijelu bivših radnika mogla bi otvoriti svoja vrata u kolovozu.

 

"Opredijeljeni smo da počnemo s proizvodnjom ove godine, kako je to i predviđeno ugovorom o zakupu Aluminijevih pogona. O točnim datumima teško je govoriti zbog situacije izazvane covidom-19, ali naš plan je da u kolovoz počnemo s čišćenjem pogona ljevaonice", kazali su za Fenu iz Abraham grupe.

 

Tako bi se, ako sve bude teklo po planu, prvi radnici u Aluminij mogli vratiti već u kolovozu, a druga grupa radnika počela bi raditi u listopadu. Trenutno se procjenjuje šteta izazvana gašenjem proizvodnje u srpnju 2019. godine. Iz Abraham grupe kažu kako se radi o iznimno zahtjevnom procesu koji podrazumijeva i značajna ulaganja.

 

Abraham grupa okupila je menadžerski tim, a plan je da on dođe u Mostar čim to bude moguće imajući u vidu ograničenja putovanja. "U timu su izraelski menadžeri i kineski inženjeri, i oni već intenzivno rade s lokalnim timom na izradi petogodišnjeg poslovnog plana koji predviđa unaprjeđenje ljevaonice i podizanje njezinog kapaciteta na 120.000 tona godišnje", naveli su iz Abraham grupe.

 

Također, spomenuti menadžerski tim radi s kineskim partnerom NFC-om na projektu linije finalnih proizvoda koja bi trebala osigurati veće prihode za Aluminij Industries, kao i veći broj radnih mjesta.

 

"Naš tim od sedam menadžera ima veliko iskustvo u vođenju velikih tvrtki, financijskom planiranju i unaprjeđenju rada, i vjerujemo kako će oni mostarski Aluminij preobraziti u tvrtku koja će se ravnopravno moći nositi sa svjetskom konkurencijom u aluminijskoj industriji", poručili su iz Abraham grupe.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio