Hrvatski premijer posjetio HNK Mostar i čestitao 25. obljetnicu utemeljenja

Datum objave: 05.06.2020   Broj čitanja: 371
Premijer Plenković čestitao je ravnatelju Vukoji 25. obljetnicu utemeljenja HNK Mostar..
Hrvatski premijer posjetio HNK Mostar i čestitao 25. obljetnicu utemeljenja

 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, u sklopu svog posjeta Mostaru, danas je s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem obišao prostorije Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru te s ravnateljem HNK Mostar Ivanom Vukojom razgovarao o tekućim i budućim aktivnostima ovog kazališta te nastavku i dovršetku izgradnje kazališne zgrade.

 

U pratnji premijera Plenkovića bili su ministrica kulture Vlade Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek, predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić. Ravnatelj Vukoja i ugledni gosti prošetali su cijelim kazalištem, pa tako i dijelovima iza i ispod Male scene HNK Mostar.

 

Vukoja je posebno istaknuo činjenicu kako u obljetničkoj, 25. kazališnoj sezoni, HNK Mostar na repertoaru ima 14 živućih predstava, od kojih su 11 festivalske predstave, a njih sedam je bilo nagrađeno s ukupno 20 nagrada. Osvrnuo se i na aktivnosti u vezi nastavka i dovršetka izgradnje objekta HNK Mostar te zahvalio premijeru Plenkoviću na kontinuiranoj pomoći i podršci koju Vlada RH putem Ministarstva kulture i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske pruža Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

 

Premijer Plenković čestitao je ravnatelju Vukoji 25. obljetnicu utemeljenja HNK Mostar i zahvalio na monografiji „25 godina HNK Mostar“. Dodao je i kako će Vlada RH nastaviti podržavati Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru jer je to jedna od ključnih institucija hrvatskog naroda u BiH.

 

„Drago nam je da Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, evo kako smo čuli i uz našu pomoć, postaje sve respektabilnije kazalište, kako u umjetničkom tako i organizacijskom smislu. Podaci koje je iznio ravnatelj Vukoja uistinu su impresivni.“

 

Predsjednik Čović, u svoje i u ime HNS-a BiH, pridružio se čestitkama povodom 25. obljetnice i izrazio zadovoljstvo što je Vlada RH na čelu s premijerom Plenkovićem prepoznala značaj koji Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru ima za hrvatsku kulturu i hrvatski narod u BiH.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio