Abraham grupa: Radimo na aktiviranju proizvodnje u Aluminiju

Datum objave: 13.06.2020   Broj čitanja: 385
''Imamo veliko povjerenje u ekonomiju Bosne i Hercegovine i uvjereni smo u budućnost Aluminija", poručili su.
Abraham grupa: Radimo na aktiviranju proizvodnje u Aluminiju


Izraelsko-kineski partneri zastupan Abraham grupom oglasio se priopćenje za javnost u kojem se navodi da je u potpunosti predan provedbi sporazuma o najmu Aluminijevih pogona i ponovnom pokretanju proizvodnje.

 

"Aluminij Industries d.o.o., njegovo rukovodstvo i međunarodni partneri ostaju u potpunosti posvećeni provedbi sporazuma potpisanog 7. travnja 2020. godine s ciljem ponovnog aktiviranja proizvodnog procesa i osiguravanju ponovnog zapošljavanja zaposlenika Aluminija", navodi se u priopćenju kojeg prenosi Večernji list BiH.

 

Iz Abraham grupe dodaju kako je oformljen lokalni tehnički tim koji će zajedno s međunarodnim stručnjacima krenuti s tehničkom procjenom štete u pogonu ljevaonice, koji bi prvi trebao biti vraćen u pogon. U priopćenju se dodaje kako menadžment Aluminij Industries d.o.o., podružnice M.T. Abraham grupe, usprkos pandemiji Covid-19, svakodnevno radi na provedbi odredbi ugovora o najmu Aluminijevih pogona u skladu s bh. zakonima.

 

"Abraham grupa još jednom naglašava svoju posvećenost sporazumu i Aluminijevim radnicima. Imamo veliko povjerenje u ekonomiju Bosne i Hercegovine i uvjereni smo u budućnost Aluminija", poručili su.

 

Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. lipnja 2019. nakon što je tvrtka iskopčana s električne mreže zbog više od 400 milijuna maraka akumuliranog duga, a više od 900 radnika ostalo je bez posla. U travnju ove godine Aluminij Industries d.o.o., podružnica M.T. Abraham grupe, i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske kompanije. Ugovorom je predviđeno da se tijekom ljeta 2020. godine pokrene proizvodnja u pogonu ljevaonice te da se zaposli oko 200 bivših radnika Aluminija.

 

U Aluminiju je proteklih mjeseci obavljena inspekcijska kontrole financijsko-materijalnog, vanjskotrgovinskog i deviznog poslovanja Aluminija d.d. Mostar, a Vlada FBiH je prije dva dana Financijsku policiju zadužila da izvještaj proslijedi nadležnom tužiteljstvu radi utvrđivanja nezakonitosti u poslovanju i štete nastale po imovinu i imovinske interese Federacije BiH, kao i da poduzme druge mjere i aktivnosti u skladu sa zakonom.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio