Novi šef SDP-a: Svoje MOSTARSKO porijeklo nikad nije skrivao

Datum objave: 06.07.2020   Broj čitanja: 1422
Tko je novi šef SDP-a Zlatko Komadina? Zna se da se radi o iskusnom političaru, s puno utakmica u nogama i jednim od najuspješnijih dužnosnika u toj stranci.
Novi šef SDP-a: Svoje MOSTARSKO porijeklo nikad nije skrivao

 

Na njemu je da konsolidira SDP do izbora za novog predsjednika, nakon totalnog debakla.

 

Međutim, zanimljivo je da, iako živi u Rijeci i pretača je Armade iz vremena kada nitko živ nije navijao za Rijeku, njegovo porijeklo je iz Mostara i on to nikada nije skrivao.

 

Moja porijeklo je s područja oko rijeke Bune u Hercegovini, odakle su prema Primorju krenuli nakon prodora Turaka. Još i danas kod Mostara živi dosta Komadina. Dio njih je ostao, dio je i poturčen u ta vremena. Vi se nećete sjećati, ali postoji pjevač Himzo Polovina, koji je izdao ploču “Dvore gradi Komadina Mujo”. Taj je Komadina u Mostaru, kao gradonačelnik, sagradio hamam, prvi takav u Europi... Uglavnom, moji su se kasnije doselili u Krmpote, iznad Novog Vinodolskog. Taj je kraj sav u makiji i kamenjaru i često se tamo živjelo samo da se preživi. Moji su djedovi između dva rata, i s majčine i s očeve strane, bili u Americi - s ponosom govori novi v. d. predsjednika najjače oporbene stranke Zlatko Komadina.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • D06.07.2020 14:53 sati
    Bice ka komsic
  • R06.07.2020 14:52 sati
    HERCEGOVAC
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio