Trikovi koji će ubrzati mršavljenje

Datum objave: 14.07.2020   Broj čitanja: 1536
Prva stvar koju ljudi rade kada žele izgubiti kilograme je smanjivanje unosa kalorija, ali to je zapravo pogrešno jer manje hrane nipošto ne znači i mršavljenje.
Trikovi koji će ubrzati mršavljenje

 

Smanjenjem unosa kalorija usporava se metabolizam jer se u tijelu aktivira mehanizam preživljavanja pa se iz tog razloga troši i manje kalorija.

 

Najbolji način otapanja masnoća i gubitka kilograma je malo smanjenje količine hrane, na primjer promjena nekoliko navika ili onog što jedemo za večeru.

 

Osim toga, važno se usmjeriti na ubrzavanje metabolizma, a ne smanjenje količine hrane koju unosimo u svoje tijelo.

 

U nastavku pročitajte savjete kako ubrzati gubitak kilograma.

 

Voda

Tijelu je potrebna voda kako bi sagorilo kalorije.

 

Čak i u stanju blage dehidratacije metabolizam se usporava, a odrasli koji piju više od osam čaša vode na dan troše i do 20% više kalorija od onih koji piju manje.

 

Za optimalnu hidrataciju, potrebno je popiti čašu vode prije svakog obroka, a kao dodatak dobro je prehranu dopuniti voćem i povrćem koji sadrže visoki udio vode.

 

Dobro je grickati

Česti obroci odličan su način ubrzanja metabolizma.

 

Ključno je birati namirnice pa se tako preporučuju grickalice poput svježeg voća, salate, žitarice i proteina sa što manjim udjelom šećera i masnoća.

 

Kako bi potrošili više kalorija tokom dana trebali biste jesti svaka tri do četiri sata u manjim količinama.

 

Kava

Kava djeluje kao stimulans tijelu, povećava koncentraciju i daje potrebnu energiju, a ako je pijete umjereno, dvije do tri šalice dnevno, ona je idealan dodatak dijeti jer ubrzava potrošnju kalorija.

 

Za bolje rezultate, kavu pijte prije treninga.

 

Začini

Ljuta hrana i začini sadrže sastojke koji mogu "pogurati" metabolizam te su odlični za probavu i bržu potrošnju kalorija iz jela.

 

Proteini

Tijelo troši više kalorija na probavu proteina nego na probavu masnoća ili ugljikohidrata. Iako je raznovrsna prehrana važna, kod posebnih režima mršavljenja dobro je zamijeniti ugljikohidrate s proteinima, poput onih iz jaja, mesa i ribe.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio