Oporba pokazala da joj nacionalni interesi nisu bitni

Datum objave: 15.07.2020   Broj čitanja: 403
Predmet razgovora s oporbenim strankama trebala je biti iznimno teška situacija u kojoj se Hrvatska nalazi, kao i njihovo viđenje izazova koji su pred nama u budućem razdoblju.
Oporba pokazala da joj nacionalni interesi nisu bitni

 

Pod različitim izgovorima, oporba je sastanak odbila, a za komentar smo upitali komunikacijskog stručnjaka Krešimira Macana.

 

"Mislim da su pogriješili, još misle da traje kampanja, umjesto da svi zavrnu rukave i vide kako mogu pomoći građanima Hrvatske, to će biti najveći izazov. Nitko nije sretan što je sada dobio poziciju rješavati ovu situaciju u kojoj se nalazimo", kazao je Macan.

 

Zdravstvena epidemija još uvijek traje, Hrvatska se bori s drugim valom, broj zaraženih raste. Cijeli svijet je zbog 'lockdowna' kojim se na zimu pokušavalo ublažiti širenje pandemije, zahvatila gospodarska kriza, svi sa strepnjom očekuju da će nas njezine posljedice pogoditi na jesen, a sami zdravstveni autoriteti tvrde da situacija s korona virusom na jesen može biti samo gora. Tu je još i obnova Zagreba i okolice nakon potresa koji je glavni grad pogodio 22. ožujka ove godine i donošenje Zakona kojega svi čekaju već mjesecima.

 

Građani plaćaju stranke


Odbijanje oporbe da s vladajućima dogovore strategiju u ovakvoj situaciji govori da nema političke kulture u Hrvatskoj, mišljenja je naš sugovornik.

 

"Ona je nestala, ugrožena je i trebat će nam vremena da je izgradimo. To je posljedica nepostojanja kulture dijaloga s različitih strana. Svi oni zaboravljaju da su ih izabrali hrvatski građani, da su izbori završili prije dva tjedna, da je Plenković dobio mandat, ili će ga dobiti u narednim danima i da svi oni moraju raditi u interesu građana i da ih za sve to građani plaćaju", ocijenio je Macan.

 

Ovdje nije bilo riječ ni o kakvim skrivenim namjerama, niti o nuđenjima nekakvih pozicija. Mandati su sigurni, koalicija je stvorena, većina je dogovorena:

"Oni nisu više presudni za formiranje Vlade, ali su presudni dugoročno za izlazak iz ove krize, jer ćemo iz nje bolje i prije izaći ako budemo svi zajedno tražili najbolja moguća rješenja".

 

Premijer sve radi logično, nastavlja Macan. Pozvao ih je da im predstavi što će raditi s tom većinom, jer je situacija krajnje ozbiljna.

 

Kada su u pitanju nacionalni interesi, sve glave moraju ići na kup


"Po meni je vrlo ozbiljan pristup premijera, možda je bilo nekih tehničkih problema na koje se oporba izvlači, ali se izvlači bez veze. Izvlače se nepotrebno, jer prvo, on je sada tehnički premijer, bit će premijer sljedeći tjedan. Pozivi premijera u pravilu se ne odbijaju. Naročito ne u ovakvoj situaciji, jer je situacija daleko od jednostavne", rekao je za portal Direktno ovaj komunikacijski stručnjak.

 

Svi bi trebali imati jednake interese, a to je interes hrvatske države, jer kada su u pitanju nacionalni interesi, kaže Macan, sve glave moraju ići na kup.

 

"Može se razmišljati kritički dok se ne dogovore, a onda svi zajedno stojimo iza nacionalnih interesa", zaključio je Macan koji smatra da birači ovaj potez oporbe sigurno neće pozitivno ocijeniti.

 

Direktno.hr

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio