Nakon Ferrarija u jeku korone uvezena dva Lamborginija od milijun KM

Datum objave: 15.07.2020   Broj čitanja: 914
U BiH inače je najveća potražnja za vozilima između 10.000 i 30.000 KM i da je sve preko te vrijednosti dosta rijetko.
Nakon Ferrarija u jeku korone uvezena dva Lamborginija od milijun KM

 

Tijekom svibnja i lipnja uvezena su dva Lamborghinija, modela Urus, te Urus 636, vrijednosti po oko pola milijuna KM, što nanovo pokazuje da ni korona ne utječe na uvoz skupocjenih vozila u BiH i da nema prepreka za one koji imaju i ne žale da izdvoje novac za luksuzne četvorotočkaše.

 

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH su potvrdili za “Nezavisne” da su ova dva vozila carinjena na Carinskoj ispostavi u Gradišci, te da je uvoznik jednog Lamborghinija iz Travnika, a drugog iz Gradiške.

 

Željko Vasilić iz auto-salona “Braća Đukić” Derventa kaže da je očigledno da u BiH ima kupaca za ovako skupocjena vozila, ali smatra da je malo građana koji sebi tako nešto mogu priuštiti.

 

– Kada je riječ o skupocjenim vozilima, mi smo ove godine prodali dva takva vozila koja su bila skuplja od 100.000 KM, ali je to zanemariva brojka. Događa se da netko naruči skupocjeno vozilo, ali takva vozila ne stoje na lageru, nego se isključivo rade po narudžbi – pojasnio je Vasilić za “Nezavisne”.

 

On kaže da je u BiH inače najveća potražnja za vozilima između 10.000 i 30.000 KM i da je sve preko te vrijednosti dosta rijetko, te da oni mjesečno prodaju oko tri-četiri vozila iznad te vrijednosti.

 

Dodaje da je u posljednje tri do četiri godine dosta smanjena potražnja za vozilima veće vrijednosti.

 

– Moguće je da su ova dva Lamborghinija Urus prvi primjerci ovog vozila u BiH. Ne vjerujem da ih netko još ima ovdje, ali je činjenica da ih netko sebi može priuštiti – rekao je Vasilić.

 

Dodao je da je generalno uvoz vozila sada drastično opao u odnosu na period prije virusa korona, te da su kupci očigledno u grču po pitanju kupovine.

 

Goran Radivojac, profesor na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, kaže da građani teško mogu da razumiju kupovinu ovako luksuzne robe, te on smatra da je tu više riječ o statusnim simbolima nego o samoj potrebi.

 

I dalje, kao što smo nedavno pisali, najskuplje uvezeno vozilo u ovoj godini je uvezeno u travnju, a to je Ferrari 488 (pista/tip F142) vrijedan više od 600.000 KM, međutim odmah iza njega po vrijednosti slijede ova dva Lamborghinija uvezena u svibnju i lipnju.

 

Iz UNO-a dodaju da je u BiH uvezeno još skupocjenih vozila u ovoj godini, a neki od njih su Mercedes-Benz AMG G63 vrijednosti 293.974,50 KM i 49.990,97 KM dažbina, te Porche 911 turbo S/kupe vrijednosti 286.448,40 KM i dažbina 48.719,69 KM.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio