Opasnosti igrica: 15-godišnjak pretrpio moždani udar, mjesec dana igrao igrice

Datum objave: 16.07.2020   Broj čitanja: 621
15-godišnjak iz Kine hitno je prebačen u bolnicu u ožujku nakon što je pao u nesvijest u svojoj kući u gradu Nannningu. Pretrpio je moždani udar zbog kojeg mu je lijeva ruka bila paralizirana, nakon što je čitav mjesec igrao videoigre i spavao samo dva sata po noći.
Opasnosti igrica: 15-godišnjak pretrpio moždani udar, mjesec dana igrao igrice

 

Kao i njegovi brojni vršnjaci diljem zemlje, i Xiaoibin je zbog koronavirusa bio zatvoren u kući od veljače. Njegovi roditelji rekli su liječnicima da većinu svog vremena provodi u svojoj sobi, pod izgovorom da pohađa online nastavu, ali kasnije su otkrili da je svoje dane i većinu noći zapravo proveo igrajući videoigre.

Prema medicinskim stručnjacima iz bolnice Jiangbin, to je bio glavni uzrok dječakovog neobičnog moždanog udara, od kojeg mu je paralizirana ruka.

"Zatvarao je prozore i zaključavao vrata. Nismo imali pojma što on tamo radi", rekla je Xiaobinova majka." Vidjela sam njegov internetski razgovor s prijateljima. Rekao je da nije odmoran i da spava najviše dva sata dnevno."

Nakon što se srušio u svom domu, prevezen je u bolnicu gdje je CT pretraga pokazala da je pretrpio moždani udar. Specijalistica neurologije rekla je novinarima da je dječakovo stanje, neobično za tako mladu dob, vjerojatno uzrokovao nezdravi životni stil koji je vodio proteklih mjeseci.

"Glavni razlog je taj što je imao neredovit raspored spavanja i prehrane, jer nije bio u školi. Roditelji su previše tolerirali njegovo ponašanje", rekla je dr. Li. "Nedostatak prehrane i odmora doveo je do smanjene količine krvi i kisika u njegovom mozgu i uzrokovao moždani udar."

Dječak je u bolnici od ožujka, ali liječnici kažu da je teško reći hoće li ikada ostvariti potpuni oporavak ili čak povratiti osjećaj u lijevoj ruci.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio