Covid svadba Nikoline i Davora: Umjesto vlakića TRAKTOR

Datum objave: 19.07.2020   Broj čitanja: 920
Svatovsku kolonu na ulasku u Slavonski Brod u petak je predvodio “John Deere” traktor.
Covid svadba Nikoline i Davora: Umjesto vlakića TRAKTOR

 

U njegovoj košari bio je ležaj na kojemu su sjedili mladenci Nikolina Puškarić i Davor Kolesarić. Kiša koja je padala cijelo prijepodne zamalo je pokvarila mladoženjinu ideju da svoju odabranicu na vjenčanje odveze traktorom.

 

Ovi, a i drugi mladenci shvatili su koliko je situacija ozbiljna, tako da su se odlučili držati mjera. Prije nego se pojavio korona virus, u svatove je bio pozvan veći broj gostiju no mnogima su se morali ispričati. Bilo je dosta odgađanja i od strane pozvanih, najviše zbog razumijevanja situacije u želji da uz mladence budu njihovi najbliži, ali i zbog straha od zaraze.

 

- Prvotno smo bili pozvali 500 uzvanika, ali zbog korone smo broj morali smanjiti, tako da je u svatovima bilo oko 200 ljudi, sukladno kapacitetu sale da bi se ispoštovale mjere distance. Sve smo ranije prijavili Stožeru civilne zaštite, i prošlo je u najboljem redu, veselo, uz poštivanje propisanih mjera – rekla je Nikolina Puškarić, od jučer Kolesarić.

 

Sva okupljanja iznad sto osoba moraju se 48 sati prije prijaviti Centru 112. To se ne odnosi na okupljanja koja se prema Zakonu o javnom okupljanju prijavljuju policiji. Dakle, ovdje se misli na svatove, karmine, neka sportska ili druga okupljanja koja se ne prijavljuju policiji. Organizatori, uz prijavu na 112, moraju provoditi i propisane epidemiološke mjere od strane HZJZ.

 

To su npr. maksimalni broj osoba u odnosu na veličinu prostora, fizička distanca te, posebno važno, popis svih sudionika s kontaktima koje organizatori (mladenci ili firma- vlasnik sale gdje su svatovi) moraju čuvati najmanje 14 dana kako bi epidemiolozi, za slučaj da je netko bio zaražen, lakše ušli u trag kontaktima takve osobe.

 

Sve već funkcionira od ovoga vikenda, a okupljanja kontroliraju timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika. Kako je kazao pomoćnik ministra policije Damir Trut, u ophodnji je od vikenda 60 ljudi, a do petka je bilo prijavljeno 77 događanja s više od sto ljudi - svadbi, sportskih događanja i slično.

 

- U petak navečer su bili nadzori u dvama svatovima i svi elementi koji se kontroliraju bili su u redu i bez primjedbi inspektora. Večeras ima još nekoliko prijavljenih svadbi pa će ista ekipa i njih obići. Ovi timovi kontroliraju i rad noćnih klubova. Do sada je izvršeno 77 nadzora, a nepravilnosti su utvrđene u sedam slučajeva, rekao je Stjepan Bošnjaković, načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Brodsko posavske županije.

 

Dosta svatova je i otkazano do daljnjega, unatoč pripremama koje traju duže vrijeme, potvrdio nam je fotograf D.S. iz Slavonskog Broda.

 

24SATA.HR

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio