Njemačka: Zatvaraju se najbolji restorani, lanci robnih kuća...

Datum objave: 19.07.2020   Broj čitanja: 893
Korona-kriza nastavlja uzimati danak u Njemačkoj. Nakon velikog lanca robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof, koji je najavio zatvaranje oko 56 svojih trgovina, zatvaraju se i neki od najboljih restorana u Njemačkoj.
Njemačka: Zatvaraju se najbolji restorani, lanci robnih kuća...

 

“Dragi gosti, dragi prijatelji! S tugom objavljujemo da danas moramo zatvoriti naš restoran. Zbog razvoja situacije posljednjih mjeseci nemamo drugu mogućnost. Sve smo probali, izvukli i posljednju mogućnost,ali na kraju bez uspjeha. Ponosni smo na ono što smo postigli u posljednja tri desetljeća, ponosni na riječi ohrabrenja naših gostiju tijekom ovog nevjerojatno dugog razdoblja”.

Ovim riječima se vlasnik jednog restorana u Düsseldorfu oprostio od svojih gostiju te ih obavijestio da nakon 31 godinu zatvaraju restoran koji nije mogao preživjeti korona-krizu.
Vlasnik restorana je u srijedu (14.07.2020) to pismo objavio na Facebooku. Stotine ljudi mu pišu koliko su tužni i koliko su uživali u vrhunskoj francuskoj hrani koju je restoran nudio.

No, njegov restoran je samo jedan u nizu onih koji se ovih dana zatvaraju u Düsseldorfu, Dortmundu i drugim njemačkim gradovima, a koji nisu uspjeli prevladati korona-krizu i to što nekoliko mjeseci nisu radili.

Kako piše njemački portal wdr.de, zatvaraju se neki od etabliranih restorana s dugom poviješću poput talijanskih pizzerija u Dortmundu, najstariji japanski restoran u Düsseldorfu…

Vlasnici svih restorana koji zatvaraju navode kako im je teško pokriti troškove jer nekoliko mjeseci nisu radili.

NjemačkoUdruženje hotela i restorana Dehoga strahuje da je ovo samo početak većeg vala bankrota koji bi mogao kulminirati u jesen i zimu.

– Smatramo da je 30 posto restorana izloženo riziku od zatvaranja. Mnoge tvrtke pretpostavljaju da će ostvariti samo pola manje prodaje nego prošle godine – rekao je glasnogovornik Dehoge Thorsten Hellwig.

Mnogi ugostitelji sa strepnjom čekaju kako će im se razvijati posao u sljedećim mjesecima.

– Nemam neke velike rezerve. Tek sam pokrenula vlastiti posao, kaže Denise Weingarten, koja je otvorila tapas bar u Siegenu, malo prije nego što je izbila korona pandemija.

Smatra kako će sa sadašnjom situacijom izdržati samo dva ili tri mjeseca i to ovisi o tome kako će se situacija s koronom razvijati u sljedećim tjedima, Fenix-magazin.de.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio