Bosanski svećenik mještanima: Čestitam što ne prodajete zemlju natopljenu krvlju Hrvata

Datum objave: 20.07.2020   Broj čitanja: 708
Apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto posjetio je župu Kandija kod Bugojna gdje je predvodio nedjeljno misno slavlje uoči proslave zaštitnika ove župe sv. Ilije Proroka.
Bosanski svećenik mještanima: Čestitam što ne prodajete zemlju natopljenu krvlju Hrvata

 

Protekloga vikenda župljani Kandije pripremali su se trodnevnicom za proslavu zaštitnika ove povratničke župe. Nuncij je u svojoj propovijedi pozvao vjernike da mole za BiH i za cijeli svijet, posebno u ovim teškim vremenima.


Osvrnuo se i na logore koji su bili na ovom području istaknuvši kako su upravo oni, a i sami rat, strašni događaji. - S našim ljudskim razmišljanjem mi mislimo da Bog treba odmah djelovati i ukloniti sve zlo. Bog je taj koji je sijao dobro preko Isusa, sve što je dobro, plod je Isusova djelovanja - istaknuo je. Uspoređujući dobro i loše, naveo je kako Bog sije dobro, a vrag je onaj koji sije zlo. Čovjek ne može suditi drugom čovjeku te odlučiti koga treba “uništiti“ jer svi imamo u sebi i sjeme zloga. Bog je jedini sudac koji će na kraju odlučiti tko je bio dobro sjeme, a tko kukolj.


Poručio je okupljenima da se ne boje te poslao poruku podrške: - Nekada nam se čini da zlo nadvladava dobro, ali dobro će pobijediti nad zlim.
Župnik župe Kandija don Tadija Ivoš zahvalio je svojim župljanima za podršku koju daju za djelovanje i rad u ovoj župi te im posebice čestitao što ne prodaju svoju zemlju koja je natopljena krvlju Hrvata te je, samim time, i simbol stradanja.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio