Zelenika se nakon mjesec dana godišnjeg zarazila u Sarajevu

Datum objave: 20.07.2020   Broj čitanja: 384
Dr. sc. Diana Zelenika, prije nekoliko dana na svom Facebook profilu objavila je status u kojem je otkrila kako je pozitivna na koronavirus, ali se ujedno i obrušila na Krizni stožer SKB Mostar za koji smatra da je nju i ostale kolege životno ugrozio.
Zelenika se nakon mjesec dana godišnjeg zarazila u Sarajevu

 

Zatim je napala i Dragana Čovića predsjednika HDZ-a i HNS-a koji se, prema njenoj tvrdnji, zarazio na jednoj svadbi. Međutim, Zelenika je očito zaboravila gdje se ona zarazila, a kako piše u priopćenju SKB-a Mostar, u Sarajevu i to na dnevnici.

 

Iz SKB-a Mostar kažu kako su iznenađeni nizom lažnih teza od strane njihove liječnice. Kažu kako se Zelenika nije zarazila na radnom mjestu te da je u više navrata boravila u zatvorenom prostoru u razmaku od kolega manjem od jednog metra bez nošenja maske.

 

"Neugodno smo iznenađeni nizom lažnih teza koje je na svome Facebook profilu napisala liječnica SKB Mostar, dr.sc. Diana Zelenika koje su prenijeli mediji, te smo, nažalost, radi istinitog informiranja javnosti prinuđeni na iste reagirati.

 

Naime, dr. sc. Diana Zelenika je nakon gotovo mjesec dana provedenih na godišnjem odmoru (od 17. lipnja do 12. srpnja) počela raditi u ponedjeljak, 13. srpnja.

 

U utorak, 14. srpnja radila je pola radnog vremena (do 11.30) zbog odlaska u Sarajevo gdje je sudjelovala kao predsjednica povjerenstva za polaganje subspecijalističkog ispita.

 

U srijedu, 15. srpnja tijekom radnog dana osjetila je povišenu tjelesnu temperaturu te se nakon toga podvrgnula testiranju na koronavirus čiji je rezultat, nažalost,bio pozitivan.

 

Tijekom nepuna tri radna dana, prema izjavama djelatnika Klinike za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu, dr. sc. Zelenika je u više navrata boravila u zatvorenom prostoru u razmaku od kolega manjem od jednog metra bez nošenja maske ne pridržavajući se epidemioloških mjera u prevenciji širenja COVID infekcije.

 

Time je ugrozila kolege na Klinici zbog čega je dio kadra, nakon detaljnog izvida epidemiologa, poslan u samoizolaciju.

 

Shodno navedenim informacijama za koje postoji dokumentacija, nije nam razumljivo kako netko može, ničim izazvan, napisati„…krizni stožer koji nas je životno ugrozio“, a jasno je kako se dr. Zelenika nije zarazila na radnom mjestu?!

 

Krizni stožer SKB Mostar vrijedno i požrtvovno radi već više od četiri mjeseca ulažući nadljudske napore kako bi se svim našim bolesnicima osigurala najbolja moguća medicinska skrb uz provođenje propisanih epidemioloških mjera i zaštite medicinskog i nemedicinskog kadra bolnice. Stoga, nećemo dopustiti da pojedinci, iznošenjem neistina, narušavaju ugled Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i rada Kriznog stožera poništavajući time sve ono što radimo punim srcem i željom kako bi svima osigurali bolje sutra.

 

Dr. sc. Diani Zelenika iskreno želimo uspješan i brzi oporavak, a tomu će zasigurno pomoći naši vrijedni djelatnici Klinike za infektivne bolesti koji, iako nečujni, tako glasno progovaraju svojim djelima", stoji u priopćenju SKB Mostar.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio