Načelnik Bago i ove godine predstavio Posušje na Međunarodnoj konferenciji Zagreb Invest 2020

Datum objave: 22.07.2020   Broj čitanja: 281
Načelnik Branko Bago sudjelovao je kao govornik na panel raspravi, osvrnuvši se osobito na neophodnost europskih sredstava za investicije u vodno-komunalnu infrastrukturu..
Načelnik Bago i ove godine predstavio Posušje na Međunarodnoj konferenciji Zagreb Invest 2020


U Zagrebu je jučer, 21. srpnja održana velika ulagačka i investicijska Međunarodna konferencija Zagreb Invest 2020. koja je u hotelu Westin okupila ključne predstavnike hrvatske industrije, institucija, financijskog, transportnog i logističkog sektora, kao i predstavnike europskih institucija te nadležnih tijela, priopćeno je iz Općine Posušje.

 

 

Tematski naglasak ovogodišnje konferencije stavljen je na predviđanja za oporavak svjetskog tržišta, EU sredstva za pokretanje gospodarstva, mogućnosti za financiranje ulagačkih projekata, pokretanje i poboljšanje transporta i logistike, kao i analizu postojeće svjetske i domaće ulagačke klime, primjere najboljih praksi, pregled iskustva i dojmova stranih ulagača te predstavljanje specifičnih interesa ulagača. Ovaj skup je kroz niz predavanja, panela i analiza bitnih poslovnih sastanaka, kao i kroz individualne sastanke, omogućio neposredan kontakt tvrtki i investitora te uvid u trendove na svjetskom i domaćem tržištu.

 

 

Načelnik Branko Bago sudjelovao je kao govornik na panel raspravi, osvrnuvši se osobito na neophodnost europskih sredstava za investicije u vodno-komunalnu infrastrukturu pograničnih područja BiH – EU, posebno za izgradnju našeg kanalizacijskog sustava. No, također je iskoristio priliku kako bi pohvalio posuško gospodarstvo. Naime, prema podacima za Županiju Zapadnohercegovačku najveći porast poslovnih prihoda u postotku, u 2019. godini u odnosu na 2018. imaju poslovni subjekti iz općine Posušje, čiji su se prihodi povećali za 13,6%. Također, pozitivan je i trend neto dobiti za 32% u odnosu na prethodnu godinu, a naše gospodarstvo bilježi i porast izvoza, i to za 10,5%, priopćeno je.

 

Radioposusje.ba

 

Načelnik Bago i ove godine predstavio Posušje na Međunarodnoj konferenciji Zagreb Invest 2020
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio