Selmo Cikotić: Od borca za Veliku Srbiju do krvnika Hrvata Bugojna

Datum objave: 23.07.2020   Broj čitanja: 1138
Parlament BiH danas će raspravljati o imenovanju Selme Cikotića za ministra sigurnosti. Jedini koji se pobunio protiv njegova imenovanja je HNS koji će najvjerojatnije biti preglasan.
Selmo Cikotić: Od borca za Veliku Srbiju do krvnika Hrvata Bugojna

 

Zanimljivo je da za njega planiraju glasovati i Bošnjaci i Srbi, a iako SNSD rijetko staje na stranu SDA ovog puta su, kako stvari stoje, odlučili napraviti preokret. 

 

Selmo Cikotić od strane SDA će biti postavljen kao provokatorski čimbenik u izbornoj godini kako bi dodatno nahuškali Bošnjake na Hrvate i tako dobili izbore, s obzirom da im ankete trenutno ne idu na ruku u brojnim općinama i gradovima u BiH. Međutim, pitanje je hoće li ovo proizvesti dodatni kontraefekt i Bošnjake još više okrenuti protiv SDA zbog Selmine autobiografije koju donosimo u nastavku.

 

Radi se o osobi krajnje sumnjive prošlosti, a ovo je njegova biografija, a ovo je priopćenje udruga proisteklih iz Domovinskog rata Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

 

-Selmo Cikotić rođen je u Ivangradu u Sandžaku. Završio je vojnu akademijuu Zadru i bio oficir JNA do 5.5. 1992 god. kada se stavio na raspolaganje T.O u Sarajevu. Znači, da je Selmo Cikotić bio aktivni oficir JNA kada je izvršena agresija na Hrvatsku 1991. god. da je bio u JNA kada su rezervisti JNA okupirali Mostar i dolinu Neretve i napravili pokolj u Ravnom.

 

Bio je u JNA i kada je pao Vukovar, da je bio u JNA kada je priznata Hrvatska i Slovenija
Bio je u JNA i nakon referenduma i priznanja BiH od Europske zajednice. Naš vrli ministar obrane bio je u JNA i kada je utemeljena Savezna Republika Jugoslavija 27. 04. 1992 god. između Srbije i Crne Gore.

 

Kada je vidio da JNA i srpski dobrovoljci ne mogu napraviti Veliku Srbiju zahvaljujući hrvatskim braniteljima i generalima Gotovini, Markaču, Praljku, Blaškiću, Kordiću, Ćoriću, Stojiću, Selmo Cikotić se u svibnju 1992 god. stavlja na raspolaganje Sarajevu gdje ga šalju da organizira muslimansku vojsku u Srednjoj Bosni za napad na HVO.

 

Bivši časnik JNA se iskazao u borbi protiv HVO, posebno u Bugojnu, gdje je ubijeno 311 Hrvata, 35 se vodi kao nestali a preko 2000 ih je prošlo kroz 10 bugojanskih logora, a protjerano je oko 15 000 Hrvata gdje je većini imovina opljačkana i zapaljena.

 

Naglašavamo da je Selmo za svoje vojne uspjehe u Bugojnu nagrađen Zlatnim Ljiljanom od Alije Izetbegovića 1993 god.

 

Dok su generali Gotovina i Markač pripremali Oluju i oslobađanje Hrvatske i BiH od srpske okupacije, Selmo je karijeru trebao nastaviti kao vojni ataše BiH u SAD-u odakle je brzo vraćen u BiH i oduzeta mu je viza.

 

Faktički Selmo nije ni sudjelovao u borbi protiv JNA i vojske RS.

 

Zanimljivo je da su svi sandački časnici Selmo Cikotić, Sefer Halilović, Zufikar Ališpago, Ramiz Delalić i Arif Pašalić iskazali se protiv HVO koji je bio komponenta oružanih snaga BiH a u ratu protiv JNA i VRS kao da nisu ni postojali.

 

Umjesto da se sudi Selmi Cikotiću i sličnima a da branitelji Hrvatske i BiH kao žrtve agresije budu slobodni, Haaški sud uz pomoć Kosovaca i stranih obavještajnih službi je uspio napraviti da Selmo Cikotić i njemu slični gradi međunacionalno pomirenje i stabilnost u regiji što je apsolutno ne prihvatljivo.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio