'Lijepom našom' odlazi u povijest - Branko Uvodić dobio otkaz mailom

Datum objave: 23.07.2020   Broj čitanja: 1577
Uvodića je otkazni mail zatekao na terenu. Nalazi se na 54. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.
'Lijepom našom' odlazi u povijest - Branko Uvodić dobio otkaz mailom

 

Televizijski voditelj Branko Uvodić (66), dugogodišnje zaštitno lice HRT-a danas je na nimalo ugodan način, preko maila, saznao da više nije njihov djelatnik. Tportal.hr piše kako mu je mail stigao iz kadrovske službe HRT-a u kojem stoji kako mu 25. srpnja prestaje ugovor o radu i to za vrijeme odrađivanja terena jer se nalazi na 54. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

 

Trenutačno mu je najveći problem to kako će se vratiti kući jer 26. srpnja više neće biti djelatnik HRT-a i ne smije putovati službenim vozilom kojim je otišao na teren.

 

Osim toga, uskraćeno mu je pravo odabira hoće li prije odlaska u mirovinu iskoristiti godišnji odmor. Umjesto toga će mu biti isplaćen novac.

 

S HRT-a oglasili su se o Brankovom prestanku rada.

 

- Gospodin Branko Uvodić nije dobio otkaz na HRT-u, već je s navršenih 65 godina 2019. stekao uvjete za redovnu starosnu mirovinu. Nakon toga mu je HRT u nekoliko navrata produljio ugovor o radu, s obzirom da je prepoznat kao urednik i voditelj poznatog zabavnog serijala 'Lijepom našom'. Zadnje produljenje ističe mu 25. srpnja 2020. Budući da trenutno zbog korona krize nismo sigurni da će se ostvariti svi uvjeti za nastavak snimanja emisije 'Lijepom našom' uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, u ovom trenutku ne postoje razlozi za daljnji nastavak radnog odnosa g. Uvodića. Ukoliko se steknu uvjeti za ponovno snimanje, HRT će svakako razmotriti ponovni angažman g. Uvodića - piše u službenom priopćenju. 

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Andelka23.07.2020 22:58 sati
    Kom
  • ...23.07.2020 20:12 sati
    Naslov nema veze sa tekstom. Kada ugovor istekne i ne produzi se to NIJE otkaz.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio