Vrijednost dionica Facebooka i Amazona porasla za vrijeme pandemije

Datum objave: 31.07.2020   Broj čitanja: 228
Amazon predviđa raspon opreativnog prihoda između dvije i pet milijardi dolara.
Vrijednost dionica Facebooka i Amazona porasla za vrijeme pandemije

 


Čak i u vrijeme pandemije, Facebook bilježi rast prihoda od 11 posto, dok su dionice ove kompanije porasle za osam posto. U isto vrijeme dionice kompanije Amazon porasle su za oko četiri posto.

 

Sve ovo događa se jer su potrošači, odnosno Facebook korisnici za vrijeme pandemije provodili više vremena u svojim domovima. U Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama dnevno se bilježilo oko 198 milijuna aktivnih korisnika, što je povećanje za oko tri milijuna korisnika na dnevnoj osnovi. U isto vrijeme u Europi je zabilježeno oko 305 milijuna dnevnih posjetitelja ove društvene mreže, što je prilično uobičajeno.

 

Iz Facebooka su kazali da se porast korisnika ove mreže odražava na povećan angažman potrošača koji više vremena provode kod kuće.

 

"U proteklom periodu primjećujemo znakove normalizacije rasta i angažmana korisnika jer su mjere suzbijanja epidemije olakšane širom svijeta, a posebno u razvijenim tržištima na kojima je penetracija Facebooka veća", navodi se u izjavi kompanije.

 

Facebook je bilježio oko 3,14 milijardi korisnika na mjesečnom nivou, što je razlika u odnosu na prethodno tromjesečje kada je ovu društvenu mrežu posjećivalo oko 2,99 milijardi korisnika. Ovi podaci odnose se na korisnike Facebook aplikacija poput Instagrama, Messengera i Whatsappa.

 

Iako su analitičari prognozirali da će ova kompanija povećati prihode za treći kvartal za oko 7,9 posto, sama kompanija prognozira rast od oko 10 posto.

 

U isto vrijeme, nakon zatvaranja tržišta u četvrtak, Amazon je prijavio fiskalnu zaradu u drugom tromjesečju. Dionice kompanije porasle su za otprilike 4 posto.

 

Prema prognozama analitičara, kompanija Jeffa Bezosa očekuje prihod od 88,91 milijardi dolara. Amazon očekuje da će neto prodaja u trećem tormjesečju biti između 87 i 93 milijarde dolara, što predstavlja međugodišnji rast između 24 i 33 posto.

 

Predviđaju raspon opreativnog prihoda između dvije i pet milijardi dolara.

 

"Potrošili smo 4 milijarde dolara na troškove tijekom pandemije koronavirusa kako bismo zaposlenicima osiguralii sigurnost, a kupcima isporučili proizvode. Osim toga, svakom zaposlenom na prvoj liniji i partnerima dostavljačima isplatili smo bonus u iznosu većem do 500 milijuna dolara", kazao je izvršni direktor Amazona Jeff Bezos.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio