Index gromoglasno brani! Tedeschi se brani! Možemo se brani... što je u pozadini

Datum objave: 03.08.2020   Broj čitanja: 555
Mostov zastupnik Miro Bulj oglasio se na Facebooku komentirajući medijske napise da iza platforme Možemo! stoji kapital jednog od najbogatijih Hrvata, poduzetnika Emila Tedeschija.
Index gromoglasno brani! Tedeschi se brani! Možemo se brani... što je u pozadini

 

Jedva da je objava ugledala svjetlo dana, a već se Tomislav Tomašević i "partijanerica" Katarina Peović brane od tih navoda. A brani se i Emil Tedeschi. A sve skupa ih brani Index.hr.

 

Evo što kaže prozivatelj:

 

Miro Bulj - Most

 

Pišu mediji da iza Možemo - politička platforma stoji kapital Emila Tedeschija. Ako je to istina Tedeschi time samo vraća uslugu ideološkim nasljednicima Partije.

Još 1988. njegovoj firmi “Rothem” Partija je osigurala početni kapital. Uz to je preko svoje druge firme Meteor paper ukrao miljun i 400 tisuća njemačkih maraka namijenjenih za obranu Sinja od agresije četnika, pobunjenih Srba i JNA.

Nema nikakvog razloga da Katarina Peović i Tomislav Tomašević bježe od činjenice da im je Tedeschi financijer. Tedeschijeva kapitala ne bi bilo da nije bilo Kati i Tomislavu drage Partije. A uz to je Emil učinio sve da Cetinska krajina bude okupirana od JNA i Kati tako drage petokrake.

Zbog nestanka novca za obranu Cetinskog kraja osobno sam podigao niz kaznenih prijava ali institucije hrvatske države nisu ništa učinile jer je Tedeschi kao što sada moguće financira Možemo dosad obilno financirao i ostale važne aktere na političkoj sceni.

 

Evo što kažu prozvani: 

 

Možemo!: Namjerno se šire lažne vijesti 

Iz platforme Možemo! više su puta naglašavali da su njihovu kampanju financirali u velikom dijelu građani svojim pojedinačnim uplatama u medijalnom iznosu od 200 kuna, za razliku od drugih parlamentarnih stranaka, pa stoga u plasiranju ovakvih i sličnih vijesti vide nastavak kampanje protiv njih, a naročito nakon uspjeha na nedavnim parlamentarnim izborima.  

"Nikada Emil Tedeschi niti njegove tvrtke nisu financirale Možemo! - političku platformu, niti kampanju koalicije", kažu nam iz platforme Možemo!. Podaci o financiranju kampanje vidljivi su u javno objavljenim godišnjim financijskim izvještajima te polugodišnjem izvještaju te privremenom financijskom izvještaju za kampanju, odnosno na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva.  

"Smatramo da se radi o namjernom širenju lažne vijesti kojom se želi počiniti šteta ugledu stranke Možemo! - politička platforma kao i koalicijskim partnerima s kojima smo vodili kampanju", kažu na kraju iz Možemo!.

 

Radnička fronta: Bizarno je, nelogično i glupo 

Na udaru kritike našla se i Radnička fronta koja u svom programu ima kritički odnos prema hrvatskim poduzetnicima. Koliko je neobična vijest o vezama Tedeschija s njihovom strankom pokazuje i činjenica da su sredinom prosinca prošle godine organizirali i prosvjed ispred sjedišta Atlantic grupe. 

"Zorana Milanovića se često predstavlja kao kandidata ljevice. Ovdje poručujemo da je on prije svega kandidat kapitala, što je dobro ilustrirano njegovim bliskim odnosom s Emilom Tedeschijem, vlasnikom Atlantic grupe. Prisjetimo se predstečajnih nagodbi i Zakona o radu kojim je otvoren put prekarnim radnim odnosima te sve većem agencijskom zapošljavanju, kao i konzervativnih i nacionalističkih skretanja", rečeno je tada na prosvjedu Radničke fronte.

 

Kapović za Index: Bilo bi čudno da jedan od najbogatijih kapitalista financira antikapitalističku opciju

Mate Kapović iz Radničke fronte kaže za Index da napisi o Tedeschiju nemaju ni "smisla ni logike" jer njegova stranka od početka ukazuje na sumnjivo porijeklo bogatstva tajkuna. 

"Bilo bi doista čudno da jedan od najbogatijih kapitalista u Hrvatskoj financira antikapitalističku političku opciju. Priča je potpuno blesava, kao i općenito medijski napadi na RF - jedan čas nas se napada da smo ludi radikali protiv kapitala, a drugi da smo plaćenici kapitala. No po onome što RF radi, npr. u zadnje vrijeme oko Kraša ili novina 24 sata, jasno je da je jedina strana koju RF zastupa radna većina", kaže Kapović na kraju za Index.

 

Atlantic grupa: Stvar je jednostavna
 
Iz Atlantic grupe također poručuju kako vijest koje šire ekstremno desni portali jednostavno ne stoji. 

"Atlantic Grupa, a niti Emil Tedeschi osobno kao što se također navodi, nikada nisu financirali nijednu političku opciju ni u jednoj od zemalja gdje posluje", kažu nam iz Atlantic grupe.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio