Suad napao Sarajevo: Prosvjedovali ste protiv mise pa vam sad Tešanj kriv za koronu

Datum objave: 04.08.2020   Broj čitanja: 694
Načelnik Tešnja Suad Huskić na društvenim mrežama oglasio se vezano za Analizu Zavoda za javno zdravstvo Sarajevske županije.
Suad napao Sarajevo: Prosvjedovali ste protiv mise pa vam sad Tešanj kriv za koronu

 

Huskićev komentar prenosimo u cijelosti.

 

ZAVOD-nici ili analitičari COVID-a

 

Dešavalo se da novinari pogrešno prenesu podatke o COVID-19 ili ih pogrešno interpretiraju na neki bombastičan način! U tome nekad "načepe" Tešanj. Sada počeli i Zavodi da "zavode" javnost u pogrešnu stranu!

 

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo napravio je: Analiza COVID-19 epidemiološke situacije 23. srpnja. U drugoj rečenici Analize daju konstataciju da je pogoršanje epidemiološke situacije u Sarajevu zbog uvezenih slučajeva iz Tešnja i Sandžaka. Nakon toga opisuju desetke i stotine zaraženih. Krupne tvrdnje s teškim insinuacijama!

 

Podsjetio sam se na neke važnije datume iz Sarajeva i FBiH, pa osim "korona derneka" (5. svibanj), mise i protesta za i protiv Bleiburga (16. svibanj), ukidanja 14-dnevne izolacije za one koji ulaze u BiH (20. svibanj), nađoh i proteste i šetnje u Sarajevu od 30. svibnja, na kojima je po izjavi organizatora bilo čak 30.000 ljudi.

 

Sama Analiza potvrđuje da je 10.6. bilo 17 pozitivnih osoba, 19.6. 14 osoba itd. Da li je nešto od ovog utjecalo na pogoršanje epidemiološke situacije u Sarajevu, ne želim tvrditi, ali "matematika perioda inkubacije" otvara sumnju.

 

Siguran sam da je sve ovo bilo veći rizik i problem Sarajevu od Tešnja i Sandžaka zajedno! Nama u BiH je uvijek lakše tražiti i naći (ne)odgovornost u drugima nego u sebi.

 

Ovakvim analizama i izjavama razvijaju se predrasude, lažni strah, teorije zavjere. Ovakav rad sigurno neće pomoći i neće izliječiti nikog u BiH, pa ni Sarajevu. Od struke očekujemo činjenice, znanje, ozbiljne i korisne savjete.

 

Za kraj "okanite" se Tešnja na ovakav način! Tešanj i Tešnjaci vole, grade i čuvaju Bosnu i Hercegovinu na svoj, usudio bih se reći, uspješan način!

 

P.S. Obratit ćemo se sutra i službeno "analitičarima" da nam pojasne svoje stavove iz Analize!

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio