Vakula je reko: Vraća nam se SUNCE

Datum objave: 06.08.2020   Broj čitanja: 318
Nakon čestih oluja uoči godišnjice 'Oluje' te kišovite, vjetrovite i razmjerno svježe srijede, za nastavak kolovoza one katastrofalno mokre prognoze više ne vrijede.
Vakula je reko: Vraća nam se SUNCE

 

 

Priupitali smo Zorana Vakulu što je mislio pod time da će promjena vremena neće biti kratkotrajna, da ne bi opet bilo da je meteorolozima prognoza slučajna. 

 

- Mislio sam na kratkotrajnu promjenu vremena u odnosu na početne najave da će nestabilno biti samo u utorak. Naime, početne prognoze upućivale su na ponovno stabilnije vrijeme već od srijede, ali su kasniji prognostički izračuni produljili nestabilno razdoblje na još poneki dan - objasnio nam je gospodin Vakula.


- Djeluje mi sve vjerojatnije da ćemo nakon ovoga tjedna imati dugotrajnije stabilnije i sunčanije razdoblje, pa čak i većinom suho, te za doba godine iznadprosječno toplo, u mnogim krajevima uz barem poneki vruć dan. Ne vjerujem da će nam se dogoditi neki apsolutni temperaturni rekord za kolovoz, no ne bi me začudila rekordna temperatura zraka na poneki nadnevak. A za očekivati je i još poneko upozorenje na opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje - poručio nam je Vakula s kojim nam je uvijek interesantna meteorološka ćakula.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ja07.08.2020 23:55 sati
    Vakula laže kiša pada
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio