POVRATAK PERE GUDELJA: 100 MILIJUNA KM ulaže u neviđeni kompleks u BiH

Datum objave: 07.08.2020   Broj čitanja: 1187
Općinsko vijeće Travnik prihvatilo je Prijedlog odluke o aktiviranju Centralne razvojne subzone (CRS) na području Vlašića.
POVRATAK PERE GUDELJA: 100 MILIJUNA KM ulaže u neviđeni kompleks u BiH

 

Time je načinjen korak ka investiciji vrijednoj više od 100 milijuna KM koju na Vlašiću namjerava realizirati kompanija Mali Fis u vlasništvu poznatog bh. poduzetnika Pere Gudelja.

Ovu informaciju potvrdila je predsjedateljica Općinskog vijeća Vlatka Lukić, a prema njenim riječima, investicija će biti realizirana na lokaciji Mudrike.

Mali Fis d.o.o. Vitez namjerava u zoni Mudrike-Rakite graditi novi kompleks koji bi se sastojao od turističko-ugostiteljskog kompleksa, proizvodnje zdrave hrane, izgradnje štala za uzgoj životinja i drugo, a sve u svrhu proširenja turističkih i ugostiteljskih sadržaja na ovoj bosanskohercegovačkoj planini.

Konkretno su predloženi sadržaji i površine ljetne rekreacije, odnosno nordijskog skijanja na prostorima Mudrika i Šišave, golf kompleks i novi smještajni kapaciteti na prostoru Šišave, vidljivo je iz Obrazloženja koje je u posjedu našeg portala.

Lista konkretnih prijedloga koji će biti predmet realizacije investicije je opsežna, a obuhvata varijetete tipova smještajnih kapaciteta vikend i apartmanskih naselja, hotela visoke kategorije kao i Vlašićkog sela. Planirane su i površine sa objektima za sport i rekreaciju kao i površine sa objektima za trgovinu i ugostiteljstvo sa pratećim sadržajima.

Mali Fis je kod nadležne službe već podnio zahtjev za izdavanje potrebnih odobrenja za hotelski kompleks sa bazenom i welness centrom u funkciji zdravstvenog turizma.

Gudelj je investiciju najavio krajem prošle godine.

 

Biznisinfo

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio