Otvorena mogućnost da se Međugorje službeno prizna kao marijansko svetište

Datum objave: 07.08.2020   Broj čitanja: 394
U četvrtak 6. kolovoza proslavljen je blagdan Preobraženja Gospodinova.
Otvorena mogućnost da se Međugorje službeno prizna kao marijansko svetište


Misno slavlje na vanjskom oltaru međugorske župne crkve sv. Jakova, od 19 sati predslavio je mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački.

 

U razgovoru za Radio Mir Međugorje, kazao je kako je došao u Međugorje kao hodočasnik, da još bolje i više upozna ovo mjesto te da se zahvali prijateljima koje je ovdje stekao, među kojima je i međugorski župnik fra Marinko Šakota, koji je sudjelovao na prvom Mladifestu u Hrvatskoj 21. lipnja 2019. u župi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline u sisačkoj biskupiji.

 

Razgovarajući o Mladifestu, mladima, poruci pape Franje koju je uputio sudionicima 31. Međunarodnog molitvenog susreta mladih, biskup Košić spomenuo je i pohod biskupa Hrvatske biskupske konferencije, ad limina apostolorum, u Rim papi Franji od 12. do 17. studenog 2018.

 

Razgovarajući s papom Franjom o mnogim temama, dotakli su se i Međugorja, a on im je kazao: “da ćemo pustiti sa strane to neka Ruinijeva komisija istražuje, a mi idemo brinuti se za hodočasnike i organizirati što bolje njihov prihvat i ono što oni tu slave”.

 

”Oni slave katolička otajstva. Slave svetu misu. Sveta misa nije sad posebno nešto međugorsko, to je katolička sveta misa prema svim pravilima kao i svugdje u Katoličkoj crkvi, isto tkao i sakramenti”, kazao je mons. Košić, naglašavajući kako treba odati priznanje za pastoral franjevcima koji se marljivo i požrtvovno posvećuju velikom broju hodočasnika.

 

”Ovo što je Papa službeno dopustio hodočašća, mnogi biskupi i kardinali su dolazili i to raste. To je proces i otvorena je mogućnost da se Međugorje službeno prizna kao marijansko svetište. Mislim da je to već trebalo i učiniti”, kazao je mons. Košić, dodajući kako je Papino pismo mladima apsolutno nova stranica i da je tome pismu zahvalan Svetom Ocu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio